Vakantiehuizen in de Auvergne: dé uitvalsbasis voor actievelingen

Vakantiehuizen Auvergne

De regio Auvergne in het Centraal Massief behoort met zijn weelderige groen, vulkaanbergen en kratermeren tot een van de meest betoverende bestemmingen van het land. In een vakantiehuis in de Auvergne vind je de ideale uitvalsbasis voor tal van wandelingen en andere ontdekkingstochten. De vakantieganger die graag buiten is, zal zich op een vakantiepark in de Auvergne helemaal in zijn element voelen. Behalve een vakantiewoning op een vakantiepark kun je uiteraard ook daarbuiten een zelfstandige woning huren. Of dat nu voor een nachtje, een weekend, een week of langer is.

Een vakantiehuis in de Auvergne te midden van het natuurschoon

Vanuit je vakantiewoning, of dit nu een eenvoudig verblijf of een luxe villa is, stap je zo het natuurschoon van de Auvergne in. De regio lijkt wel de definitie van ongeschondenheid en kent tal van hoogtepunten, ook letterlijk. Zo is de 1465 meter tellende Puy de Dome, een van de jongste vulkanen van het gebied, een absolute must-see tijdens je verblijf in een van de vele vakantiehuizen in de Auvergne. De bergachtige landschappen bieden tal van mogelijkheden voor beginnende én geoefende wandelaars.

Een accommodatie voor alle denkbare reisgezelschappen

Een vakantiehuis in de Auvergne kan geschikt zijn voor de meest uiteenlopende reisgezelschappen. Boek bijvoorbeeld een woning op een vakantiepark in de Auvergne om met je hele familie van wat quality time te genieten. Of vier met je beste vrienden dat gezellige weekendje waar jullie het al zo lang over hebben. In een vakantiewoning profiteer je extra van je privacy en zelfstandigheid. Hier heb je geen andere gasten of personeel om je heen.

Een vakantiewoning inclusief sauna

Zoals je weet staat deze regio in het midden van Frankrijk ook bekend om zijn natuurlijke bronnen en kuuroorden. Sommige daarvan waren al in de Romeinse tijd bekend! Veel reizigers combineren een bezoek aan deze regio dan ook met een dagje kuuroord. Maar hoe fijn is het als je ook in je eigen vakantiehuis in de Auvergne maximaal kunt ontspannen? Een deel van de vakantiehuizen in de Auvergne beschikt over een eigen sauna. Na een dagje in de natuur is er niets waar je meer naar verlangt.

Een vakantiewoning met een eigen zwembad

Net zo gewild als de accommodaties met een sauna zijn – ten minste in de zomermaanden- de vakantiehuizen in de Auvergne met een zwembad. Een deel daarvan heeft een privézwembad, zodat jij en je reisgezelschap deze welkome verkoeling helemaal voor jullie alleen hebben. Huur je een woning op een vakantiepark in de Auvergne, dan gaat het vaak om een gedeeld zwembad. Het voordeel daarvan is dat zij vaak met extra faciliteiten zoals douches en glijbanen zijn uitgerust.

Natuurhuisjes

Een natuurhuisje is een unieke vakantiewoning in een rustige, natuurlijke en vrije omgeving. Net als binnen Nederland worden deze accommodaties ook in het buitenland steeds meer gewaardeerd. Een natuurhuisje kan van een Nederlandse eigenaar zijn, maar ook goed een Franse eigenaar hebben. Ze bestaan er in alle soorten en maten: van klein en eenvoudig tot groot en luxe. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: je vindt ze op de mooiste en meest ongerepte plekjes van de regio.