Het beste van beide werelden op campings in Vichy

Campings Vichy

De stad Vichy zorgt voor een vleugje mondaniteit in de ongerepte Auvergne. Al in de Romeinse tijd stond het bekend om zijn bronnen en in de tijd van Napoleon werd het een gewilde ontmoetingsplaats voor de rijken van Europa. De kuuroorden bevinden zich in prachtige gebouwen en ook het centrum van Vichy ademt met zijn vele winkels, restaurants en terrasjes een en al elegantie. Vichy is een groene stad die door de rivier de Allier wordt doorkruist. Campings in Vichy bieden je zo het beste van beide werelden: natuur én het stadsleven.

In Vichy vindt iedereen de camping naar zijn hart

Gezien de populariteit van de stad Vichy bevinden zich in en rond deze plaats diverse campings. Langs de rivier de Allier is de natuur schitterend. Behalve het kristalheldere water zijn ook de heuvels, bossen en rotsformaties zo puur als het maar kan. Natuurliefhebbers voelen zich op de campings in Vichy dan ook als een vis in het water. Kamperen kan direct aan de rivier, maar ook in de bossen. De stad zelf ligt binnen handbereik. Campings in Vichy bestaan er in allerlei soorten: van eenvoudige natuurcamping tot luxe glamping.

Les Acacias

Het met vier sterren gewaardeerde Les Acacias is een van de bekendste en geliefdste campings van Vichy. Het kampeerterrein ligt direct aan de rivier de Allier en op slechts honderd meter afstand van het gelijknamige meer. Aan de andere kant liggen bossen. De camping biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende watersporten zoals kanoën en kajakken. Ook het zwembad inclusief zijn glijbanen staan garant voor heel wat uurtjes vermaak. Waterpret is op deze camping dus gegarandeerd! Verder biedt de camping ook animatie en kinderopvang. Schuin tegenover de camping, aan de andere oever van de Allier, ligt Vieux Vichy.

La Croix St. Martin

Camping La Croix St. Martin, dat met drie sterren is beoordeeld, ligt in het plaatsje Abrest, aan dezelfde zijde van de Allier als Vichy. De stad ligt op amper tien kilometer afstand. De rivier ligt op 200 meter van de camping verwijderd. Hier kun je niet alleen zwemmen, maar ook watersportactiviteiten als kajakken, raften en wildwatervaren beoefenen. La Croix St. Martin behoort tot de campings in Vichy en omgeving met het meeste groen. Er staan veel bomen en de plaatsen op La Croix St. Martin zijn erg ruim. Je geniet hier dan ook volop van de rust.

Camping Vichy

Eveneens in het plaatsje Abrest, vlak boven camping La Croix St. Martin, ligt Camping Vichy, dat door een enthousiast Frans echtpaar wordt gerund. Op deze camping heerst een gezellige en vriendelijke sfeer en valt er van alles te ontdekken op het gebied van de lokale gastronomie. Heb je behoefte aan een iets luxer verblijf, dan huur je op deze camping een Mobile Home of lodgetent. Vichy is met de fiets, maar ook te voet bereikbaar. Bovendien loopt het wandelpad GR 463 langs Camping Vichy, een 170 kilometer tellend wandelpad dat dwars door het zuiden van Allier trekt.