Genieten van natuur en vrijheid op campings in Puy de Dome

Puy de Dome is een van de vier departementen die tot de Auvergne behoren. Het is vernoemd naar de 1465 meter tellende vulkaan, de hoogste van de bergketen Les Puys, die overigens al 12.000 jaar slaapt. De toppen van de vulkaanbergen worden omringd door dichtbegroeide bossen waar het heerlijk wandelen is. En stel je eens voor hoe heerlijk het is om wat langer in deze omgeving te vertoeven? Wie in Puy de Dome een camping boekt, verblijft midden in de natuur en op een ideale uitvalsbasis voor allerhande ontdekkingstochten.  

Maak je keuze uit tientallen campings

De campings in de Puy de Dome bevinden zich in een groen, vulkanisch gebied boordevol bossen, meren en imposante kraters. Verspreid over de omgeving tref je tal van dorpjes met een authentiek karakter, die een prima stop vormen tijdens wandel- en fietstochten. Er bevinden zich tientallen campings in de Puy de Dome; sommigen klein en basic en anderen grootschaliger en luxe van aard. Steeds meer Nederlanders ontdekken de meerwaarde van het verblijf op een camping in deze regio. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Genieten van het pure leven op camping Domaine des Rêves

Zoek je in de regio Puy de Dome naar een camping die in het teken staat van rust en ruimte? Dan ben je bij Domaine des Rêves aan het juiste adres. De minicamping heeft slechts vier beschikbare staanplaatsen en twee woonwagentjes. De staanplaatsen zijn alleen voor tentkampeerders bedoeld, omdat ze op het hoogste deel van de camping zijn gelegen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de heuvels van de Combraille.

Camping Domaine du Lac de Chambon

Op camping Domaine du Lac de Chambon kampeer je niet alleen op een hoogte van 875 meter, maar ook nog eens in de nabijheid van het verkoelende water van het Meer van Chambon. Rond het meer ligt een kiezel-/zandstrand dat langzaam in het water afloopt. Ook fijn voor als je met kinderen in Puy de Dome op een camping wilt verblijven. Voor diezelfde kleine kampeerders worden er hartje zomer ook meer dan genoeg spellen in de buitenlucht georganiseerd, net als activiteiten die gericht zijn op de natuur en ambachten.

Camping du Pré Bas

Behalve kleinschalige, rustige campings heeft de Puy de Dome ook diverse kampeerterreinen die in de categorie ‘middelgroot’ vallen en voor zowel jong als oud meer dan genoeg faciliteiten te bieden hebben. Zo zijn er voor de volwassen bezoekers onder andere de hamam en spa met sauna. Kinderen kunnen hun lol niet op in de speeltuinen en in het zwembad. Dit alles maakt deze camping echter niet minder groen: je geniet er van uitzicht op dichtbeboste heuvels.

In Puy de Dome op een camping boordevol luxe verblijven

Houd je van het verblijven in de buitenlucht, maar wil je aan luxe liever niet (al te veel) hoeven inleveren? Kies dan voor glamping, waar je verblijft in safaritenten met een luxe uitrusting en eigen sanitair. Een safaritent beschikt ook vaak over een overdekte, houten veranda. Een fijne glamping in de Auvergne is de vier sterren tellende Camping Huttopia Royat, waar je in onder andere bungalowtenten, lodgetenten en chalets kunt verblijven.