Campings in de Auvergne: groen, rustgevend en inspirerend

Campings Auvergne

Een groene omgeving, frisse lucht en inwoners die de dag weten te plukken: de Auvergne is voor velen een bron van ontspanning én inspiratie. Een groot deel van de reizigers die naar dit gebied trekken, vinden verkwikking op een van de campings in de Auvergne. Je geniet er van de bossen, bergen en kraakheldere meren en rivieren. In Auvergne vormen de campings dan ook een ideale uitvalsbasis voor outdooractiviteiten. Kies jij voor een grote camping met alles erop en eraan of voor de intimiteit van een kleine camping in de Auvergne? 

Campings in alle soorten en maten

Wie in de Auvergne op een van de campings neerstrijkt, vindt daar de ideale plek om compleet te ontspannen. Vriendengroepen, gezinnen met (jonge) kinderen en stellen van de meest uiteenlopende leeftijden verkiezen het maar weinig toeristische Auvergne steeds vaker boven de populaire kustgebieden van het land. Langzaam maar zeker ontdekt men dat deze regio minstens zo veel te bieden heeft; niet alleen aan rustzoekers, maar ook aan sport- en natuurliefhebbers. Net zo veelzijdig als de regio zelf is ook het aanbod van campings in de Auvergne. Je vindt ze in alle soorten en maten.

Kindvriendelijke campings

De Auvergne is vanwege de vele leuke uitstapjes die je er kunt maken al geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. Met een camping die aan ieders wensen voldoet maak je je vakantie echter helemaal geslaagd. Een camping die zich kindvriendelijk mag noemen, is een camping waar een zwembad voor de allerkleinsten aanwezig is, waar een kinderclub is die de animatie voor de jongste vakantiegangers verzorgt en waar restaurants aanwezig zijn waar de kleinste vakantiegangers heerlijk zullen smullen. Die Franse pannenkoeken zijn niet te versmaden! Kindvriendelijke campings bestaan in verschillende grootten en liggen tevens op de meest uiteenlopende plekken.

De rust en ruimte die je zoekt .…. vind je op een charme camping

Een aanzienlijk deel van de campings in de Auvergne betreft charme campings, die ook wel natuurcamping worden genoemd. Dergelijke campings bieden een maximaal aantal kampeerplaatsen en hebben geen zwemparadijs of grootschalige animatie. Een dergelijke camping kun je op de mooiste plekjes in de Auvergne vinden: aan een rivier, in een dichtbegroeid dennenbos of in een ongepolijst landschap met vulkaanbergen. Ook worden deze in de Auvergne gelegen campings gekenmerkt door hun ruime en groene staanplaatsen en eigenaren die er alles aan doen om je een prettig verblijf te garanderen.

Kamperen aan het water

De Auvergne behoort in Frankrijk tot een van de meest natuurrijke en ongerepte regio’s. Dat betekent groen, maar ook water in overvloed. In de Auvergne lopen diverse rivieren en liggen tal van kraakheldere meren. Op enkele stranden aan de oevers daarvan wappert trot de Blauwe Vlag, het felbegeerde symbool dat voor hygiëne en veiligheid staat. Kamperen aan het water geeft veel vakantiegangers in de Auvergne nóg meer het gevoel in de gezonde openlucht te verblijven. Bovendien bestaat er op een camping aan een rivier of meer ook een ruim aanbod aan watersporten.

Glamping: campings in de Auvergne met nét dat beetje extra comfort

Sommige vakantiegangers houden van het idee van het overnachten in de buitenlucht, maar zijn wat minder enthousiast over het gebrek aan comfort dat daarmee samengaat. Alhoewel de meeste campings anno nu allang niet meer zo traditioneel -of zoals sommigen zeggen: primitief- zijn als voorheen, is het een feit dat een camping niet de meest luxe plek is om je vakantie door te brengen. En dus kies je voor een grote of kleine camping in de Auvergne die glamping aanbiedt. Je verblijft dan in een lodge, stacaravan of safaritent met eigen sanitair.

Campings van Nederlandse eigenaren

Het verblijf op een camping in het buitenland is een unieke ervaring. Je maakt er kennis met een andere cultuur, de afwisselende natuurgebieden en natuurlijk een warmer klimaat. Het feit dat er ook een andere taal wordt gesproken, kan voor sommige vakantiegangers echter een barrière vormen. Wil jij tijdens je verblijf, of dat nu op een grote of een kleine camping in de Auvergne is, je eigen taal kunnen spreken? Kies dan voor een camping met Nederlandse eigenaars. Het personeel is daar grotendeels ook Nederlands, net als de meeste gasten. Zo maak je ook makkelijker contact.

Op vakantie naar de Auvergne: campings boeken

Heb je besloten in de Auvergne te gaan kamperen? Het boeken van je plek kan op verschillende manieren. Zo kun je op de websites van grote kampeeraanbieders zoals ANWB, ACSI, Eurocampings en Suncamp je boeking regelen, maar kun je dit natuurlijk ook via de website van een camping zelf doen. Des te groter je eisenpakket, des te belangrijker het in ieder geval wordt om op tijd te reserveren. Wil je in de zomer gegarandeerd zijn van een kampeerterrein met zwembad, of een zwembad met glijbaan en ander entertainment? Ga dan al vroeg in het jaar op zoek.

Via de ANWB een camping boeken

Wanneer het op kamperen aankomt, is de ANWB een betrouwbare partner. Ervaren kampeerders die al vaker via de ANWB hebben geboekt, beschikken vaak over een ANWB kampeerkaart, die voorheen bekendstond als de Camping Key Europa. Ben je in het bezit van deze kaart, dan profiteer je van kortingen bij CKE-campings, waaronder ook veel campings in de Auvergne vallen. Bovendien ontvang je elk jaar een mooie kampeergids met alle ins en outs over de beste erkende campings én wordt de kaart -ook in de Auvergne- op veel campings geaccepteerd als vervangend legitimatiebewijs.

Kamperen in de Auvergne in de wintermaanden

Alhoewel een groot deel van de in de Auvergne aanwezige campings na afloop van het zomerseizoen zijn deuren sluit, geldt dat niet voor alle kampeerterreinen. Want wist je dat kamperen in de regio zelfs in de wintermaanden populair is? In de koudste maanden van het jaar is de Auvergne namelijk een geliefd wintersportgebied. Een groot deel van de wintersporters kiest ervoor om op een camping aan de voet van de bergen in een stacaravan of ander accommodatietype te verblijven. In de wintermaanden is het landschap net zo indrukwekkend als in de zomermaanden.