De veelzijdigheid van campings in Allier

Campings allier

Allier is de noordelijkste van de vier departementen in de regio Auvergne en geldt als de meest uitgestrekte van allemaal. De landschappen zijn net zo imposant als veelzijdig, waardoor ook campings in Allier er heel verschillend uitzien. Kamperen in deze streek kan in de glooiende heuvels of de dichtbegroeide bossen, maar ook direct aan of in de nabije omgeving van het water. Door dit departement loopt namelijk ook de gelijknamige rivier Allier. Zwemmen en watersporten behoren hier dan ook tot geliefde bezigheden. 

Hier zijn rustzoekers, fietsers en wandelaars aan het juiste adres

Campings in Allier zijn een prima keuze voor de kampeerders die graag de rust opzoeken om hun batterij weer helemaal op te laden, maar anderzijds wel voldoende mogelijkheden willen hebben om in de directe omgeving dingen te zien en te ondernemen. Dat Allier een van de dunst bevolkte gebieden van heel Frankrijk is, betekent dat je op die belofte van rust wel kunt vertrouwen. Allier geldt overigens als een prima bestemming voor wandelaars en fietsers.

Kleinschalige campings in Allier

Geef je de voorkeur aan kleinschalige campings in Allier? Dan bestaat er voor jou keuze genoeg. Eén van de favorieten is Camping Trézelles, een camping met een zeer beperkt aantal plaatsen die direct aan de rivier gelegen is. Internet is er alleen op het wifipunt aanwezig, zodat je jezelf echt even helemaal kunt losmaken van de rest van de wereld. Andere kleinschalige campings in Allier zijn Le Petit Pauliat, Les Echaloux (van Nederlandse eigenaren) en Chez Jem. In die laatste kun je ook in safaritenten overnachten.

Een kampeervakantie met alle gewenste faciliteiten

Alhoewel de meeste campings in Allier in de categorie kleinschalig vallen, geldt dat voor Camping Beau Rivage niet. De camping, die vier sterren telt, ligt aan de oevers van de rivier en tegenover het Napoleon III park van Vichy. Over het uitzicht heb je dan ook geen klagen. Het stadscentrum van Vichy ligt op twee kilometer afstand. De ruime plaatsen, de vele faciliteiten en het animatieprogramma maakt dat de eigenaren hun camping ook wel ‘Hôtellerie de plein air’, oftewel ‘Hotel in de buitenlucht’ noemen.