De wonderschone bezienswaardigheden van de Auvergne

Bezienswaardigheden Auvergne

De regio Auvergne, in het midden van Frankrijk, is een streek waarmee pas weinig toeristen hebben kennisgemaakt. In plaats van massa’s bezoekers tref je hier slechts een overdaad aan natuur, die uitnodigt tot wandelingen en fietstochten. Maar dit maakt in de Auvergne slechts een deel uit van de bezienswaardigheden. De eeuwenoude kerken en pittoreske dorpjes vullen de rest van de schatkist. Ook in hoofdstad Clermont-Ferrand raak je op de bezienswaardigheden niet uitgekeken. De uitdrukking ‘Leven als een God in Frankrijk’ zou wel eens in de Auvergne kunnen zijn ontstaan.

De natuurparken van de Auvergne

Vulkanen zou je wellicht niet zo snel in Europa verwachten, maar ze maken een groot deel van de bezienswaardigheden in de Auvergne uit. De meesten liggen in het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne. De 1456 meter tellende Puy de Dome is de bekendste, alhoewel niet de hoogste. De verbluffende natuur nodigt uit tot tal van sportieve activiteiten. Verspreid over dit bijzondere landschap van de Auvergne vind je nog meer bezienswaardigheden: denk bijvoorbeeld aan bijzondere dorpen zoals Lu Puy-en-Velay dat tussen vulkanische rotsformaties ligt. Het tweede natuurpark van de Auvergne is het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez.

De Auvergne en bezienswaardigheden in zijn charmante dorpen en steden

De vele charmante stadjes vormen tevens een groot deel van de bezienswaardigheden in de Auvergne. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje Riom, dat ooit de regiohoofdstad was. Of Salers, waar je veel middeleeuwse bouwwerken van zwart lavagesteente treft. Ook mag Vichy niet aan je vakantie ontbreken. Deze stad staat bekend om zijn bronwater en thermische baden. Al in de Romeinse tijd begaf men zich naar Vichy voor de gunstige gezondheidseffecten.

Salers Frankrijk
Salers

Regiohoofdstad Clermont-Ferrand en zijn bezienswaardigheden

Ook in regiohoofdstad Clermont-Ferrand zijn de bezienswaardigheden niet op één hand te tellen. Niet zo vreemd, want hij behoort tot Frankrijks oudste steden. In Clermont-Ferrand tref je typisch middeleeuwse straatjes, pleinen vol terrasjes en tal van leuke boetiekjes. Ook is de inmiddels hippe studentenstad rijk aan eet- en uitgaansmogelijkheden. De must-see van de stad is de kathedraal Notre-Dame-de-l’Assomption, die wederom met de donkere vulkanische steensoort werd gebouwd. De kerk stamt uit de dertiende eeuw en heeft prachtige glas-in-loodramen.