.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Val de Sioule (dal)

De Val de Sioule is zuiver en vredig, zoals de meanders van de rivier die door het groene platteland, de bossen en de authentieke steden en dorpen stroomt, waar de feesten, de festivals, de tentoonstellingen en de activiteiten hem een nieuw ritme geven.
Een vakantie hier moet voor u een onaangetaste en kostbare herinnering worden.

De Sioule, die afdaalt uit de Monts Dore, is wild in de Gorges de Chouvigny, komt gekalmeerd aan in Ebreuil en vervolgt zijn loop tot in Saint-Pourçain-sur-Sioule en de Allier. De rivier laat bij het doorkruisen van de naburige dorpen een kalme en gelukkige toeristische bestemming zien, met heel het jaar door kleurrijke markten en activiteiten.

 

Kasteel van Chouvigny
Kasteel van Chouvigny

Niet te missen

En in deze streek die teruggaat tot de oudheid, zult u een beschermd architecturaal en historisch erfgoed kunnen bewonderen. Bezoeken aan romaanse kerken, kastelen en volmaakt authentieke dorpen zullen uw vakantie opvrolijken. Laagvlakten en bossen herbergen in een gevarieerd reliëf een tamelijk opmerkelijke fauna en flora. Wij zullen u tonen waar de vispaden en -routes zich bevinden.

 

Ebreuil, een groen vakantieoord en een charmant stadje waar de oude bouwwerken momenteel gerestaureerd worden, heeft zijn groei te danken aan de abdij die in de middeleeuwen gebouwd werd. Bezoek samen met uw gezin zeker het kasteel van Chouvigny, de talrijke romaanse bouwwerken, het museum voor geologie in La Bosse “Wolframines”, het Musée de l’Automobile in Bellenaves.

Charroux, een charmant middeleeuws dorp dat op de lijst van “Les Plus Beaux Villages de France” (de mooiste dorpen van Frankrijk) staat, zal u verleiden met de mooie poorten van de omwalling, de stijlvolle huizen (het Maison du Prince de Condé) en de "Rue de l’Horloge" of de "Rue de la Poulaillerie". Vanaf het uitzichtpunt zal het uitzicht op de Plaine de La Limagne (laagvlakte) en de bergen van de Auvergne u in vervoering brengen. Vertrek zeker niet voordat u de beroemde mosterd van Charroux geproefd hebt.

 

Charroux
Charroux

Bij de wijnen van Saint-Pourçain, een wijngaard uit de buurt, raden wij u kippenvlees uit de Bourbonnais, aardappelpastei, piquenchâgne (fruitdessert) of een brioche met kaas aan: een keuken van hoge kwaliteit die gebruikmaakt van streekproducten.

 

Activiteiten en evenementen

Voor wat de activiteiten betreft, nodigen wij u uit in twee vrijetijdscentra, aan het water voor een kanoafvaart van de Sioule en in het Forêt des Colettes (bos) voor boomklimparcoursen, tochten te voet, te paard of met de mountainbike.
In de maand juni bieden wij de kinderen de Ecolette in de Val de Sioule aan, een ontdekking van het bos met activiteiten in de volle natuur zoals oriëntatie, paardrijden…
Uw vakantie is pas compleet als u in juli deelneemt aan het Festival Les cultures du monde in Gannat, waar muziek en dans uit heel de wereld symbool zijn van de gezelligheid die in de Val de Sioule heerst.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums