.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Triangle des Bourbons (driehoek van de Bourbons)

Van Moulins via Bourbon-l'Archambault, Saint-Menoux en Souvigny tot Lurcy-Lévis heeft de "Triangle des Bourbons" het gezinsvriendelijke karakter van zij die koningen van Frankrijk zullen worden. Ontdek in een mix van knowhow en het goede leven, te midden van een indrukwekkend erfgoed, de overvloed aan natuurlijke rijkdommen, zoals de Val d’Allier (dal) of het Forêt de Tronçais (bos) en het grote aantal kastelen die in de loop der eeuwen gebouwd werden.
Musée Anne-de-Beaujeu ... Moulins
Musée Anne-de-Beaujeu ... Moulins

Stedentrip in Moulins

Moulins, de hoofdstad van de hertogen van Bourbon, heet u welkom rond haar kathedraal die de trotse bezitter is van het drieluik De Meester van Moulins. Het Musée de la Visitation en het Musée Anne-de-Beaujeu (musea), het Centre de l’Illustration en het Centre du Costume de Scène zullen de bezoekers weten te fascineren, net zoals de opening van het Maison Mantin na een winterslaap van meer dan een eeuw.

 

Het Centre National du Costume de Scène ging open in 2006 en profiteert tegenwoordig van een toenemende naamsbekendheid, steunend op een voorraad van ongeveer 9000 kostuums. Prachtig geënsceneerde tentoonstellingen volgen elkaar op het ritme van de seizoenen op.

 

Culturele en buitenactiviteiten

Begeef u vervolgens op weg naar de middeleeuwse vesting van Bourbon-l’Archambault en het leven in kastelen: Saint-Augustin, Avrilly, Riau
Het coulisselandschap van de Bourbonnais is bezaaid met romaanse kerken (Saint-Menoux en het "débredinoire", Yzeure, Lurcy-Lévis…) en typische boerderijen.
Deze streek vol vitaliteit laat u kennismaken met de dynamiek van de ambachten en de knowhow ervan: brandschilderen, keramiek, faience, siersmeedwerk, houtsnijwerk: stuk voor stuk tradities vol vitaliteit en moderniteit.


Val d'Allier
Val d'Allier

Die kastelen laten u kennismaken met de armen van de Allier, één van de laatste wilde rivieren van Europa, en laten u door de Val d’Allier (dal) trekken, een beschermd natuurgebied: te midden van wild, zuiver en visrijk water zult u uw ogen de kost kunnen geven aan meer dan 600 plantensoorten en 200 paddenstoelensoorten…

 

Vissen en te paard op tocht gaan zijn slechts twee van de talrijke activiteiten die beoefend kunnen worden in deze streek op mensenmaat, waar het gemakkelijk wandelen is. Het gebied is ook een paradijs voor wielertoeristen, waar ronde valleitjes, parken en tuinen (Arboretum de Balaine…) en stopplaatsen voor rustpauzes in religieuze bouwwerken, zoals de Prieurale de Souvigny, hand in hand gaan.

 

Een ontspannende vakantie

Voor een moment van welzijn stellen wij u de stressverdrijvende sessies in het kuuroord Bourbon-l’Archambault voor, waarvan de kuurinstelling met de opmerkelijke exotische faience op de lijst van historische monumenten staat.

Bourbon-l'Archambault
Bourbon-l'Archambault

En de gastronomie blijft niet achter: tegenwoordig kunt u bij de Saint Pourçain-wijnen genieten van charolaisvlees, lamsvlees, kalkoenvlees en kippenvlees uit de streek, waarbij de chef-koks inzetten op een authentieke landelijkheid en een feestelijke verwelkoming.
Overal, en dus ook aan tafel, proef je de authenticiteit.
Één van onze specialiteiten luistert naar de naam "Palets d’Or", de erkenning van een heel bijzondere rijkdom die naar believen gedegusteerd mag worden, net zoals onze streek.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums