.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Streek van de Vallée de Montluçon en de Vallée du Cher (dalen)

Het Pays de Montluçon ligt in het noordwesten van de Auvergne en is een gebied waar uw vakantie wordt verfraaid met culturele ontdekkingen en herbronning. Deze streek heeft voor u immers een opeenvolging van uitgestrekte en gevarieerde landschappen in petto, waar het natuurlijke en culturele erfgoed beschermd zijn. Redenen te over om ze te ontdekken en er een vleugje originaliteit met betrekking tot bepaalde knowhow aan toe te voegen…

Het mooiste eikenbos van Europa
Het mooiste eikenbos van Europa

Oorsprong van Foret de Troncais

Foret de Troncais is géén oerbos, hoewel het gigantische aantal hectare dat ze beslaat dit u waarschijnlijk makkelijk zou kunnen laten geloven. Het bos is aanvankelijk opgezet door de Romeinen in 160, met het doel de franse marine te voorzien van hout het bouwen van schepen. Echter, tegen de tijd dat de bomen klaar waren voor de kap. Was de industrie al overgestapt op stoom- inplaats van zeilboten! Het bos verdween vervolgens nagenoeg volledig, om als kool te dienen voor de industrie, als hout voor de manschappen van Napoleon tijdens de Franse revolutie. In de loop van de 19e eeuw is het bos uiteindelijk uitgegroeid tot alle pracht die zij nu kent!

 

Foret de Troncais en beroemde bordeauxwijnen

Wist u trouwens dat de vaten in eikenhout van Tronçais bekend zijn omdat ze gebruikt worden voor de beroemde bordeauxwijnen? Deze oude omgeving heeft de productie van een specialiteit mogelijk gemaakt, die u in staat zal stellen om het goede leven van de plaatselijke fransozen van dichtbij mee te maken.

 

Château des Ducs de Bourbon in Montluçon
Château des Ducs de Bourbon in Montluçon

Andere bossen in de Auvergne

Het Pays de Montluçon ligt in het noordwesten van de Auvergne en is een gebied waar uw vakantie wordt verfraaid met culturele ontdekkingen. Deze streek heeft voor u immers een opeenvolging van uitgestrekte en gevarieerde landschappen in petto, waar het natuurlijke en culturele erfgoed beschermd zijn. Redenen te over om ze te ontdekken.


Het dal van Foret de Troncais: Montluçon

In het dal van Foret de Troncais bevindt zich Montluçon. Geniet eerst van het vergezicht vanaf de uitkijkplaats van het Château des Ducs de Bourbon in Montluçon, met uitzicht op de stad die kan bogen op een rijk middeleeuws erfgoed en een dito architecturaal erfgoed uit de 19de eeuw.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten nabij Montluçon

Stop zeker eens in Hérisson, een charmant dorp aan de rivier de Aumance, en proef in een gezellige sfeer van de "Hedgehog", een plaatselijke whisky. Komt u in de herfst, weet dan dat het opvallende geluid dat u in de bossen zult horen, brullende herten zijn. Laat uw mandje met paddenstoelen niet vallen!


Château d'Hérisson (kasteel)
Château d'Hérisson (kasteel)

Canal de Berry

Als u gemakkelijke en rustige wandelingen langs het water verkiest, kunt u de heraangelegde jaagpaden van het Canal de Berry (kanaal) volgen. Geniet samen met uw gezin van een tochtje met een elektrische boot. Bent u een liefhebber van tochten en cultuur, dan kunt u op de rug van een ezel de route "in de voetsporen van Les Maîtres Sonneurs" volgen, in de geest van schrijfster Georges Sand.

 

Ontspanning

Badkuren wachten u op in Néris-les-Bains, een uit de oudheid daterend kuuroord in belle-époquestijl waar u terechtkunt voor een hele waaier van wellness- of verzorgingsvakanties (stress, reuma, psychosomatische aandoeningen).

 

Nog meer natuur

U kunt ook de wandelpaden van Les Combrailles volgen, die u langs wateroppervlakten en rivieren brengen, en genieten van de geneugten van het vissen of van de zuivere lucht.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums