.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Puy de Sancy in Auvergne: vakantie vieren op een 3 miljoen jaar oud gebergte

De Puy de Sancy is als allerhoogste bergtop in de Auvergne een echte must-see tijdens uw vakantie in Frankrijk! Het gebied rondom de Puy de Sancy (de Massif du Sancy) leent zich uitstekend voor actieve vakanties met het gezin. In het hart van het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne (regionaal park) kunt u kennis maken met de verscheidenheid van beschermde landschappen en een bezoek brengen aan ons historische erfgoed. Ook kunt het hele jaar door u genieten van onze regionale gastronomie.

De bergkammen van de Puy de Sancy
De bergkammen van de Puy de Sancy

De geschiedenis van Puy de Sancy

Het massif du Sancy is bijna 3 miljoen jaar geleden ontstaan, en de Puy de Sancy is met haar 1885 meter het allerhoogste punt. Het Centraal Massief bevat een rijkdom aan natuurgebieden, dalen (bijvoorbeeld Chaudefour, Fontaine Salée) en meren van vulkanische oorsprong (waaronder Lac Pavin, Guéry, Aydat, Chambon). Het lavagesteente heeft namelijk gezorgd voor een zeer vruchtbare voedingsbodem.

 

Het gebied rond Puy de Sancy in de winter

's Winters kun je de hellingen van het Massif du Sancy afsuizen in de skioorden Le Mont-Dore en Super-Besse, een gebied dat verbonden is door ongeveer 85 kilometers pistes. Chastreix-Sancy heeft een gezinsvriendelijke omgeving en 16 kilometer aan pistes te bieden.


Skiën met vrienden in Super-Besse
Skiën met vrienden in Super-Besse
Deze drie skioorden en de plaatsen Le Guéry, Pessade, Egliseneuve d’Entraigues, bieden langlaufskiërs 400 kilometers goed onderhouden pistes. Paden voor tochten met sneeuwschoenen of te voet en tochten met hondensleeën (meer dan 130 km) bieden u uitgebreid sneeuwplezier. U kunt, samen met onze gidsen, op avontuur gaan tijdens een nachtelijke tocht met sneeuwschoenen, en in de herberg van een traditioneel gerecht smullen.

 

 

Wateren rondom de Puy de Sancy

Water- en natuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken. De wilde en visrijke rivieren zijn een paradijs voor vissers. De aangelegde meren zijn ideaal voor de beoefening van watersportaktiviteiten: zwemmen, zeilen, kanovaren, surfen.


Chaîne des Puys

De 17 kilometer lange lavastroom "La Cheire d'Aydat" van de Chaîne des Puys met zijn 80 vulkanen (waaronder Puy de Dôme, Puy de la Vache en Puy de Lassolas) is een overblijfsel van de oude vulkaan activiteit.


Wellness rondom de Puy de Sancy

U zult van uw vakantie in Sancy-Volcans profiteren om opnieuw fit, levenskrachtig en gezond te worden, en daarbij ook kennismaken met de weldaden van het warme bronwater van de kuuroorden La Bourboule en Le Mont-Dore.

Kuurinrichtingen van Le Mont-Dore
Kuurinrichtingen van Le Mont-Dore
Geniet van verzorgingen en wellnessarrangementen zoals straaldouches, bubbelbaden!

 

Architectonische hoogstandjes

Voor grote liefhebbers van architectuur bieden de kuuroorden La Bourboule en Le Mont-Dore u rondleidingen aan, om u de atypische en onverwachte neo-Byzantijnse stijl van de gebouwen te laten bewonderen.

 

In het hart van het natuurlijke erfgoed zult u tijdens al uw bezoeken de traditionele huizen in vulkaansteen met daken van flagstone kunnen waarderen. De basiliek van Orcival en de kerk van Saint-Saturnin dompelen u onder in de romaanse kunst van de Auvergne… Het Château de Cordès en het Château de la Batisse zullen u laten kennismaken met de Franse tuinen naar een ontwerp van Le Nôtre. De rondleidingen in het Château de Murol en het Château de la Batisse vertellen u het leven van deze heerlijkheid in de 13de eeuw. In het Château de Saint-Saturnin met militaire architectuur kunt u de toenmalige woning bewonderen van koningin Catharina De' Medici, en vervolgens van haar dochter Margaretha van Valois.

 

De natuurlijke en culturele waarden die zich in Sancy Volcans bevinden, zijn een vakantie die gelijkstaat aan het goede leven meer dan waard!


www.auvergne-sancy.nl

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums