.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Pays du Velay

Het Pays du Velay is één van de meest bezochte streken van de Auvergne. Het heeft de stad Le Puy-en-Velay als centrum. Dit pronkstuk staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en is een beroemde vertrekplaats van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.
Het Pays du Velay ligt in het hart van de Haute-Loire en heeft een overvloed aan recreatieve activiteiten in de natuur en wandelingen met als thema : de geschiedenis. Boven de wilde en onstuimige Loire zult u Arlempdes ontdekken, het eerste kasteel van de Loire!

Le Puy-en-Velay, een uitzonderlijke plaats
Le Puy-en-Velay, een uitzonderlijke plaats

Le Puy-en-Velay

Le Puy-en-Velay is een vertrekpunt van de "Via Podiensis" naar Santiago de Compostella in Spanje en heeft de tand des tijds goed doorstaan. Op deze indrukwekkende plaats met zeldzame natuurlijke reliëfvormen werd een uitzonderlijk erfgoed gebouwd. Begeef u op weg naar boven om de kathedraal (die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat), de kloostergang ervan uit de 12de eeuw, de Rocher Corneille en het standbeeld van Notre-Dame-de-France te ontdekken, of klim tot aan de Chapelle Saint-Michel-d’Aiguilhe en de 82 m hoge vulkaanrots ervan. De hele oude binnenstad is een beschermd gebied van 35 hectare.


Le Puy-en-Velay, een actieve stad en een beroemde geestelijke stad, is een ideaal uitgangspunt om te genieten van alle recreatieve activiteiten in de omliggende natuur. Neem nou het Fête du Roi l’Oiseau, die half september plaatsvindt, dat  jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers trekt. De stad heeft haar bekendheid ook te danken aan vakmanschap in kantwerk, aan kwaliteitsproducten zoals de groene linze (met A.O.C.-kwaliteitslabel) die door de bekendste chef-koks bereid wordt, het rundvlees Fin Gras du Mézenc of de Verveine du Velay, een beroemde likeur die de spijsvertering bevordert.

 

Lavoûte-Polignac
Lavoûte-Polignac

Kastelen

Vergeet Blois en Chambord, de beroemde Loire kastelen ! De indrukwekkende plaats Arlempdes, met zijn kasteel dat  hoog op een vulkanische rots ligt, steekt uit boven een onstuimige Loire. Het eerste kasteel van de Loire lijkt wel een theaterdecor dat u niet makkelijk zult vergeten.

Ontdek meer naar het noorden het elegante Château de Lavoûte-Polignac. Vanaf het terras van dit kasteel kijkt u direct uit op de Loire en kunt u blauwe reigers observeren.

www.ot-lepuyenvelay.fr

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums