.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Pays de Saint Flour

Er bestaan tientallen redenen om naar het Pays de Saint-Flour in de Cantal te gaan. Een festival van de bergculturen, een groot regionaal feest, een nachtelijk spektakel in het hart van de Gorges de la Truyère, een kunstfestival … Een grote verscheidenheid van feesten en gastvrijheid, gecombineerd met een opmerkelijk erfgoed dat het verkrijgen van het kwaliteitslabel "Pays d’Art et d’Histoire" (streek van kunst en geschiedenis) mogelijk gemaakt heeft.

Saint-Flour ... Cantal
Saint-Flour ... Cantal

Saint-Flour

De nieuwe (beneden) stad en de oude (boven)stad, zijn met elkaar verbonden door de "Montée Orgues" en de "Chemin des Chèvres". Saint-Flour heeft authentieke charme met de in basalt gebouwde Kathedraal Saint-Pierre , de Pont Vieux (brug), het bisschoppelijke paleis dat in de 17de eeuw weer opgebouwd werd, of het Maison Consulaire (handelshuis), een bouwkundig meesterwerk uit de Italiaanse renaissance, waarin het Musée de la Haute Auvergne  en het Musée d’Art et d’Histoire Alfred Douët ondergebracht zijn.

 

Cultuur en landschappen

Het bouwkundige : waar de statigheid van het Château d’Alleuze en het Château de Roffiac (kastelen) uitstekend samengaat met de charme van de romaanse kerken en kapellen.
Saint-Flour heeft een geheel eigen charme. Boven op de Gorges de la Truyère, vindt u het door Gustave Eiffel (de ingenieur van de Eiffeltoren in Parijs) gebouwde Viaduc de Garabit, een toenmalig technisch hoogstandje, net zoals de Brug van Millau vlakbij.

 

Viaduc de Garabit
Viaduc de Garabit

Verschillende culturele ontmoetingen die tot buiten de grenzen van de Auvergne bekendheid genieten: "Hautes Terres", het festival van de bergculturen; Festa del Païs, een groot regionaal feest; Dit d’Alleuze, een betoverend nachtelijk spektakel in het hart van de Gorges de la Truyère, Chemin d’Art, een festival rond hedendaagse kunst... Het kwaliteitslabel "Pays d’art et d’histoire" (streek van kunst en geschiedenis) zorgt via specifieke en gezellige activiteiten immers voor een nieuwe kijk op het erfgoed.
Daarnaast heb je ook nog tal van zomeractiviteiten (wandelingen met verhalen, straattheater, muziekavonden...).

 

Fitness en wellness

In deze feestelijke en culturele sfeer wordt ook ruimte gelaten voor ontspanning, activiteiten in de natuur en lichaamsverzorging, zoals in Chaudes-Aigues, een kuuroord met het warmste water van Europa (82 °C) en het thermoludieke centrum ervan, Caleden, dat in 2009 de deuren opende.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums