.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Pays de la jeune Loire, Frankrijk

In het "Pays de la jeune Loire" ontdekt u een pure natuurlijke omgeving: de kloof van de jonge en wilde Loire, de mooie omgeving van Le Puy-en-Velay tot Saint-Etienne. Profiteer van ons goede leven, onze gastvrijheid, onze originele producten en goede restaurants. Breng ook een bezoek aan het immense bouwkundige erfgoed en de eerste kastelen van de Loire. Genoeg voor een verfrissende vakantie.

De jonge en wilde Loire
De jonge en wilde Loire

Loire en de gebergten

Wij stellen voor dat u uw behoefte aan zuiverheid en herbronning hier beleeft, in een streek waar noord en zuid samenvloeien, in een laag- en middelgebergte. In deze ideale groene natuur en gezonde lucht stellen wij u voor om naar hartenlust activiteiten te doen: ludieke tochten met uw gezin, in het gezelschap van een noordse hond in de winter, met "cani-rando" (tocht met een sledehond) of "cani-trottinette" (tocht met een hondenstep).

 

Uit activiteiten volop keus

Tijdens uw bezoek aan Loire hoeft u zich geen seconde te vervelen. Voor liefhebbers van zowel rustige als actieve vakanties is er volop te doen:

 

- Combineer uw reis met een ritje met de toeristische trein,

- Vaar in een kano over de Loire, de laatste wilde rivier in Europa,

- Golf in de bergen, en maak kennis met het fenomeen van ‘putting golf’; een variant die uniek is in Frankrijk, en leuk is voor jong en oud.

- Ga mountainbiken, zwemmen, of ballonvaren. Ook kunt u prima vissen, want de forel waardeert de koele Loire en is hier dus volop te vinden.

 

Kortom: Loire biedt een verscheidenheid aan programma's, en staat zodoende garant voor een heerlijke vakantie in een prachtige natuur.

 

Genieten op z’n Frans

Wilt u er even tussenuit en proeven het Bourgondische leven? In dit berggebied met een gematigd klimaat verwerken wij uitzonderlijke producten, met zuivere smaken. De cultuur van de levenskunst, het goed en lekker eten, is hier een ingesteldheid. U bevindt zich in het Pays de la Perle Rouge des Monts du Velay (streek van de rode parel van de Monts du Velay), in het koninkrijk van de duizend en één smaken! De rode vruchten worden parels, de paddenstoelen koningen en de chef-koks ambassadeurs! In Saint-Bonnet-le-Froid, op een hoogte van 1135 m, vindt u één van de beste restaurants van Frankrijk: dat van de gebroeders Marcon (Régis en Jacques) dat in de Rode Gids van Michelin 3 sterren krijgt. Een tweede gastronomisch restaurant, streekbistro Restaurant Chatelard, is eveneens een bezoek meer dan waard.

 

Château de Rochebaron (middeleeuws kasteel)
Château de Rochebaron (middeleeuws kasteel)

Kastelen van de Loire

Liefhebbers van geschiedenis kunnen hier de eerste kastelen van de Loire bezoeken, nu eens in kathaarse stijl met het Château d'Artias, het Château du Rochebaron… dan weer in burchtstijl met de residentie van de bisschoppen van Le Puy-en-Velay in Monistrol-sur-Loire, het heerlijke kasteel in Aurec-sur-Loire… Daarbovenop is er nog een uniek industrieel erfgoed met uitzonderlijke plaatsen, zoals het als "Musée de France" erkende Musée des Manufactures de Dentelles, het terrein van de Vallée des Forges, de weverij en de passementwerkerij…

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums