.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Pays d'Issoire - Val d'Allier

Het Pays d'Issoire, dat vlak bij het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne en het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez ligt, tussen laagvlakten, kloven en bergen, geniet erkenning als "Pays d’Art et d’Histoire" (streek van kunst en geschiedenis) en biedt een indrukwekkende verscheidenheid van plaatsen en activiteiten aan.

Usson
Usson

In het zuiden van het departement Puy-de-Dôme verrast het Pays d’Issoire met een erfgoed en de al zuidelijke kunst van het goede leven, zonnige kleuren, de oker van de hoog gebouwde of zich langs "couzes" (bergstromen) met zuiver water uitstrekkende versterkte dorpen, omgeven door rustige wijn- en boomgaarden.

De onbewogenheid van de romaanse kerken, de kracht van de kastelen en meer dan vijftig dorpen, gehuchten of niet-alledaagse plaatsen zijn er terug te vinden in een mix van natuurlijke reliëfvormen.

 

Boordevol cultureel erfgoed

Tussen die dorpen bevinden zich de twee "Plus Beaux Villages de France" (mooiste dorpen van Frankrijk) die de Puy-de-Dôme rijk is: Montpeyroux en Usson.
Mareugheol en Boudes zijn dorpsvestingen, terwijl Villeneuve-Lembron, Moriat of Vodable zich vlak bij een kasteel ontwikkeld hebben. Laten we ook Chalus, Le Broc of Saint-Gervazy met de door Provençaalse friezen omzoomde, zacht hellende daken niet vergeten.


In het Massif du Cézallier, in Anzat-le-Luguet, Chassagne, La Godivelle of Ternant-les-Eaux, nemen de flagstones op de daken de vorm aan van dikke natuurlijke schubben.
Verderop biedt de Allier u rustige oevers aan, waar de veermannen hun thuishaven hadden.

Liefhebbers van reliëfvormen moeten zeker een bezoek brengen aan La Vallée des Saints, een mini-Colorado met roodaarde. De hartstochtelijke liefhebbers van geschiedenis en religie mogen de romaanse Abbatiale Saint-Austremoine, in Issoire, niet aan zich laten voorbijgaan.

 

Lac d'en Haut ... La Godivelle
Lac d'en Haut ... La Godivelle

Indrukwekkende natuur

Door de vlotte bereikbaarheid van de toppen, de Puy d’Ysson, de grotten van Perrier, kan je overal van een uitgestrekt vergezicht genieten: de Monts Dore, de Puys de la Cente, Le Livradois, het Massif du Cézallier.

Onder de vaakst bezochte plaatsen moeten we ook de grotten van Perrier en het Lac d’En Haut in La Godivelle vermelden.


U kunt er ook voor kiezen om alles van nog wat hoger te bekijken: met een ulv of een zweefvliegtuig. In Moidas kunt u door middel van een tokkelbaan de kloof van de Allier oversteken.
Liefhebbers van gemotoriseerde sporten kunnen op het CEERTA-circuit van Issoire knowhow delen aan de hand van rijlessen in een GT of op een motor.

 

U kunt voor een eenvoudig verblijf of hapje terecht in een vakantiehuisje, een bed and breakfast of een hotel, om ten volle van de rijkdom van het gebied te genieten.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums