.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Monts du Cantal (de bergen van de cantal)

Als hij miljoenen jaren geleden niet uiteengebarsten was, dan zou dit de grootste vulkaan van Europa zijn, groter dan de Etna, op een oppervlakte van meer dan 2700 km². In de Monts du Cantal vindt U 6 uitzonderlijke plekken met een weelderige natuur. Ontdek de streek van Le Carladès, van het Massif du Cézallier, van Le Lioran, van het Pays de Gentiane, de streek van Murat en de Puy Mary, een enorme verscheidenheid van landschappen en activiteiten.

De Vallée du Mars (dal)
De Vallée du Mars (dal)

Een divers berglandschap

De Monts du Cantal bestaan dankzij de aanwezigheid van de Puy Mary (1787 m), die ontstaan is ten gevolge van een enorme erosie die aan de basis ligt van de omliggende trogdalen. Om meer te weten te komen over de geschiedenis en alle natuurlijke rijkdommen van dit als "Grand Site de France" (mooi plekje van Frankrijk) erkende gebergte, kunt u terecht in het Maison de Site op de Pas de Peyrol. En de natuurlijke rijkdommen zijn talrijk: de verscheidenheid van opvallende landschappen die uit meren, vijvers, venen, watervallen en rivieren bestaan, wijst voortdurend op de sterke aanwezigheid van water. De bossen en wouden bezorgen al dat water een weelderige plantengroei. In deze ongerepte gebieden zult u aan de hand van talrijke wandelpaden in de loop der seizoenen kunnen kennismaken met een opmerkelijke fauna en flora: luister in de herfst naar de brullende herten; trek in de winter door de besneeuwde bergbossen of ski op de hellingen van het wintersportvakantieoord Le Lioran; bewonder in de lente de ontluikende kleurrijke flora; observeer in de zomer marmotten, moeflons,...

 

Truffade
Truffade

Tradities in de Cantal

Op de hoge weilanden in de bergen waar de gentiaan groeit zwaait de koe de scepter. Onze kazen zijn van hoge kwaliteit: Cantal, Salers,  maar ook Saint Nectaire, bleu d'Auvergne en Fourme d'Ambert.
Deze vakkennis leeft voort  van de pottenbakkerskunst tot het kunstsmeedwerk, die u kunt komen bewonderen in de authentieke bergdorpen.
Ze hebben ook een opmerkelijk bouwkundig erfgoed te bieden: romaanse kerken, kastelen, middeleeuwse steden, ouderwetse broodovens en stenen kruisen.

 

Geef uw vakantie een originele toets! Neem de toeristentrein "Gentiane Express",  op een hoogte van meer dan 1000 m.

 

Kijk naar evenementen in deze streek en doe mee !

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums