.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Livradois Forez

In de Auvergne, in het parc naturel régional du Livradois-Forez (natuurpark), zijn duurzame, natuurlijke, maatschappelijke en culturele ontwikkeling de te beleven en te delen waarden. Een open en solidaire manier van leven, die het milieu in de 80 gemeenten van dit uitgestrekte gebied beschermt.

Het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez bestaat uit beschermde natuurlandschappen met een rijke en diverse fauna en flora. Om deze landschappen beter te waarderen en te respecteren, kunt u dit uitzonderlijke erfgoed aan de hand van tochten in de volle natuur via aangelegde trajecten te voet, te paard of met de mountainbike ontdekken.

 

"Jasserie" (bergboerderij) op de Hautes Chaumes
"Jasserie" (bergboerderij) op de Hautes Chaumes

Natuur en landschappen

De gidsen, van hun kant, zullen u laten delen in hun passie. Wij stellen u een bezoek in hun gezelschap aan het beschermde landschap van Les Hautes Chaumes du Forez voor, op een hoogte van 1300 meter. Op die plaats, in de uitgestrekte oppervlakten van heidevelden en weiden, wordt al duizenden jaren de kaas Fourme d’Ambert gemaakt in de "jasseries" (bergboerderijen).
Verderop hebben de trogdalen van de Forez een natuurlijk erfgoed met een indrukwekkende verscheidenheid: venen op hellingen, in beperkte mate beheerde oude beukenbossen-sparrenbossen, weiden onderaan in het dal, met een specifieke flora zoals de drosera of de alpenwatersalamander voor de venen.

 

Plus loin, les vallées « glaciaires » du Forez recèlent un patrimoine naturel d’une impressionnante variété : tourbières de pentes, hêtraies-sapinières anciennes peu exploitées, prairies de fond de vallée, avec une flore spécialisée comme la drosera ou le triton alpestre pour les tourbières.

 

Billom
Billom

Erfgoed en Ambacht

Vanuit Billom, een middeleeuwse stad die bekend is om haar knoflookmarkt en een marionettenfestival, en tussen vulkanische heuvels en bebouwde weiden tot in Ambert, de stad met het beroemde ronde stadhuis, ligt, kunt u met uw gezin kennismaken met de eeuwenoude vaardigheden: de messenmakerij in Thiers, de productie van papier in Le Moulin Richard-de-Bas, een erfenis uit een tijdperk waarin 300 molens aan de ambachtelijke papiermakers de waterkracht bezorgden die noodzakelijk was voor deze productie.

 

In het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez staat een vakantie gelijk aan een uitwisseling met de natuur, met de geschiedenis van de kerken en kastelen, en met de inwoners die met u hun kennis van dit bijzonder aantrekkelijke gedeelte van de Auvergne zullen delen.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums