.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Bourbonnais: een historische parel in het landschap van Frankrijk

‘De Bourbonnais’ is een koosnaam voor La Montagne Bourbonnaise. In dit gebied kunt u een eeuwenoud erfgoed ontdekken en meer te weten komen over de vakkennis van de ambachtslui die u vandaag verwelkomen, na een rustige wandeling of een partijtje vissen in de rivier, tussen romaanse vestingen en bouwwerken.

De imposante cluniacenzer kerk van Châtel-Montagne
De imposante cluniacenzer kerk van ...

De Bourbonnais als verdedigingspost

De Bourbonnais is een gebied in het middelgebergte, en is al sinds de middeleeuwen een natuurlijke observatie- en verdedigingspost voor de vallei van de Besbre en de Loire vallei. Tijdens een toevallige wandeling in de bossen zult u de nog zichtbare ruïnes van talrijke vestingen ontdekken. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan een goed bewaard architecturaal erfgoed, waaronder tal van kastelen die ook vandaag nog bewoond zijn!

 

Architectuur en cultuur in de Bourbonnais

Eenmaal in de Bourbonnais kunt u de grote verscheidenheid aan religieuze bouwwerken bewonderen: van de imposante cluniacenzer kerk van Châtel-Montagne (een pronkstuk van de romaanse kunst in de Auvergne) tot de verbeterde middeleeuwse kerken of de in de 19de eeuw herbouwde kerken. Geniet tijdens uw bezoek in de La Montagne Bourbonnaise ook van de vele tradities, gastvrijheid en vakkenis van ambachtslui in één van de talrijke werkplaatsen uit het gebied. Glasblazers, zadelmakers of poppenherstellers nodigen u uit om kennis te maken met al hun technieken in het hart van Châtel-Montagne, een dorp van kunstenaars en ambachtslui.

 

La Montagne Bourbonnaise
La Montagne Bourbonnaise

Toerisme in de Bourbonnais

De aangeboden toeristische activiteiten zijn activiteiten in de volle natuur, zoals tochten te voet en te paard, mountainbiken, boogschieten, skiën met het skioord La Loge des Gardes voor afdalingsskiën en twee langlaufgebieden: het Domaine de Montoncel en La Verrerie. Dit gebied is echter ook uitstekend geschikt voor tochten met een quad, kanovaren, surfen, roeien, boomklimmen en glijsporten op gras.

 

En schenk uzelf tussendoor vooral een verkwikkende pauze in een pittoreske streekherberg of een op-en-top authentiek restaurant, waar u terecht kunt voor enkele streekspecialiteiten waarin de blauwe bosbes een speciale plaats krijgt.

 

Verblijfmogelijkheden

Voor de organisatie van uw vakantie in La Montagne Bourbonnaise hebt u keus te over voor wat uw verblijf betreft: een hotel, een vakantiehuisje op het platteland, een camping, een bed and breakfast en zelfs een landelijke woonwagen.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums