.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Het dorp Salers en omgeving

Het is geen toeval dat Salers op de lijst van "les plus beaux villages de France" (de mooiste dorpen van Frankrijk) staat. Het dorp is erin geslaagd om zijn erfgoed en authenticiteit van de renaissance tot op vandaag te bewaren. Bent u een hartstochtelijke liefhebber van kunst, smaken en zuivere natuur, kom dan deze rijke knowhow ontdekken.

Salers
Salers

Salers

Ontdek dit authentieke dorp met zijn oude huizen zoals het Maison du Baillage en het Maison de la Ronade, de voorgevels van het Maison de Flogeac, het Maison de Bargues of het Maison de Bertrandy, voorname herenhuizen of herbergen, die allemaal in vulkaansteen gebouwd zijn en een dakbedekking van leisteen hebben, zult bewonderen. Hier zijn wandelingen met rustpauzes in de theesalons, restaurants, filosofische cafés, kunstgalerijen... verplicht.
Tijdens uw wandeling kunt u smullen van de carrés de Salers, fijne gebakjes met zanddeeg, een plaatselijk product.

 

Kaas Salers

Salers geeft sinds 1852 zijn naam aan het " koeien ras Salers", een kruising en selectie van de mooiste dieren door de landbouwkundige Ernest Tyssandier d’Escous.  Dit is het beroemde ras van de "rode koeien", dat tot in Australië zo geroemd wordt voor de kwaliteit van zijn vlees en melk.


De Salers: BOB-kaas uit de Auvergne (een kwaliteitslabel dat de oorsprong van traditionele Franse voedingsmiddelen garandeert)
De Salers: BOB-kaas uit de Auvergne (een ...

Elk jaar maken de kuddes in de lente de klim "naar de bergweide" om te gaan grazen.

Ook de kaas Salers, een authentiek product, hebben we aan landbouwkundige Ernest Tyssandier d’Escous te danken.Kom deze 45 kg wegende "fourmes" met droge korst een sproefen !De Salers wordt alleen maar gemaakt in de graasperiode van de koeien. Volgens de traditie moet de productie plaatsvinden in de boerderij, op grote hoogte, twee keer per dag na elke melkbeurt.
Het laten rijpen duurt tussen 3 maanden en een jaar…

 

Wat kun je doen in de omgeving van Salers ?

Voettochten, een mountainbiketocht of gaan vissen langs de talrijke wilde rivieren.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums