.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De kloof van de Allier

De kloof van de Allier in de Haute-Loire, die zodanig ingericht is dat uw gezinsvakantie rustig en veilig kan verlopen, laat u vanuit een toeristische trein kennismaken met deze wilde rivier. U kunt het heldere en wilde water van de Allier met een raft of een kano afvaren onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs, en per fiets, met de mountainbike of te voet de oevers volgen zonder de beschermde fauna en flora te storen.

Château de Chavaniac-Lafayette
Château de Chavaniac-Lafayette

Dit gebied in het zuiden van de Auvergne, dat van een microklimaat profiteert, verleidt de liefhebbers van zuivere lucht, natuur, rust en activiteiten.

 

De kloof van Allier

Ongeacht de manier waarop u dit gebied wilt ontdekken, zult u het eens zijn met de grote liefhebbers van natuurlijk erfgoed en de hartstochtelijke aanhangers van authentieke oude gebouwen dat de kloof van de Allier, een "Pays d’Art et d’Histoire" (streek van kunst en geschiedenis), een "openluchtmuseum" is dat geschikt is voor een gezonde en dynamische vakantie.

U kunt besluiten om uw vakantie door te brengen in de kloof van de Allier, nabij een historische plek vlak bij de rivier: het Château de Chavaniac-Lafayette (kasteel), waar in 1757 de beroemde markies de La Fayette geboren werd, een markante figuur van de Franse Revolutie en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

 

De kloof van de Allier, een oord van kalmte en rust

De kloof van de Allier vormt met haar authentieke, ongerepte zwem- en visgebied de locatie bij uit stek iedereen die op zoek is naar kalmte en rust. Duik in Prades het water in, aan de voet van de basaltzuilen die bijna honderd meter boven u uitsteken. In de kleine gemeente Monistrol-d’Allier kunt u prima de kinderen onder toezicht laten zwemmen terwijl u in de zon ligt met uw voeten in het water op de stranden. Aan de rivier in Auzon, Alleyras en Langeac zit veel forel in het frisse en schone water.

 

Raftafvaart
Raftafvaart

Alliers zuivere meren

Jaarlijks vindt er in de wateren van Allier een heugelijk natuurfenomeen plaats: de zalmen uit de Atlantische Oceaan zwemmen in de herfst steeds massaler tegen de stroom op in de rivier de Haut-Allier om kuit te schieten in het water waarin ze geboren zijn. Deze genetische aanleg is tot op heden een mysterie voor wetenschappers in binnen- en buitenland: hoe kunnen deze vissen de kant van de Noord-Atlantische Oceaan op zwemmen, naar IJsland of Labrador, nadat zij eerst heel de Loire zijn afgezwommen, om vervolgens hun weg terug te vinden naar de waterloop waar ze geboren zijn? Volgens sommige specialisten zouden ze de rivier waarin ze geboren zijn herkennen aan de smaak en de geur, die ze ergens in hun geheugen opslaan!

 

Alliers’ wateren: maak kennis met één van de allerlaatste wilde rivieren van Europa

Wij bieden u tal van activiteiten in de natuur aan, die u onder begeleiding of alleen kunt beoefenen in het hart van deze prachtige omgeving: kanovaren, rafting, tubbing, kajakken… Daarvoor kunt u bij een heleboel aanbieders in Brioude, Chilhac, Langeac, Lavoûte-Chilhac, Monistrol-d’Allier, Prades of Villeneuve-d’Allier terecht. Sommige combineren afvaarten van de rivier en "boomklim" aktiviteiten

 

Toeristische trein
Toeristische trein

Op pad met een toeristische trein

Vanuit een toeristische trein die door Allier rijdt kunt een fantastische en unieke kloof bewonderen. U kunt ook met een raft of een kano de rivier afvaren, liefst met gediplomeerde instructeurs. Of met de fiets, de mountainbike of te voet kunt u de oevers volgen zonder de beschermde fauna en flora te storen. In het hart van de onherbergzame reliëfvormen had men anderhalve eeuw geleden het idee een spoorweg aan te leggen om Marseille "rechtstreeks" met Parijs te verbinden.De trein rijdt door waar de wegen ophouden. Deze unieke trein kronkelt tussen de bochten van de rivieren en biedt u prachtige vergezichten over een betoverend mooi landschap.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums