.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Châtaigneraie cantalienne

In de Cantal, in het zuidwesten van de Auvergnel, werden de kastanjebossen eeuwen lang gevrijwaard. Deze landschappen tonen sterke contrasten tussen de vulkanen van de Auvergne en de rust van de Vallée du Lot . Kom en geniet van de unieke lokale feesten.

Marcolès
Marcolès

Feestelijke dorpen

De Châtaigneraie cantalienne is een natuurlijke bestemming op mensenmaat met feestelijke en gezinsvriendelijke, kalme of sportieve activiteiten in de romaanse middeleeuwse stadjes.
Deze levendige en bezielende dorpen heten Marcolès, Montsalvy, Maurs-la-Jolie en Laroquebrou.
Elke zomer bent u van harte welkom op "Les Nuits de Marcolès" en op het festival voor podiumkunsten "Lez-Arts de la rue".

 

Kom in Montsalvy, in het hart van de straten uit de 13de eeuw die boven de Châtaigneraie uitsteken, deelnemen aan het Fête des Paniers. In Laroquebrou, vlak bij het kasteel uit de 13de eeuw, zult u verbaasd opkijken wanneer u de liefhebbers van de Boogie Woogie hoort.
Wat zou u ervan vinden om hulde te brengen aan de kastanje in Mourjou?
En waarom zou u in uw agenda geen plaatsje vrijhouden voor het Fête de la Noix in Sénezergues en het Fête Nationale des Champignons in Prunet?


Want hier bakenen de smaakpauzes op natuurlijke wijze de van gezelligheid doordrongen evenementen af. De restauranthouders zullen u kunnen laten kennismaken met de overvloed en de verscheidenheid van de plaatselijke knowhow: truffades (aardappelgerecht), worsten, Salers-rundvlees, kastanjelikeur en de onvermijdelijke kaas cantal Fermier.

 

Lac de Saint-Etienne-Cantalès
Lac de Saint-Etienne-Cantalès

Paradijs voor watersporters

Het zuiverende en verkwikkende water van de Auvergne ontspringt er vaak. Vakantie staat hier gelijk aan de geneugten van het zwemmen in helder water en watersporten. In de Châtaigneraie zult u kunnen stoppen aan de wateroppervlakte van Saint-Etienne-Cantalès (563 hectare) of het Lac d’Enchanet (410 hectare). Vieillevie beschikt over een kanocentrum.
Gezonde en ludieke activiteiten met uw gezin in een inspirerende omgeving: vind alle ingrediënten terug die noodzakelijk zijn om van uw vakantie in de Châtaigneraie cantalienne een succes te maken.


www.chataigneraie-cantal.com

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums