.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Vichy, Frankrijk: een elegant gebied in de Auvergne

Vichy in Frankrijk belooft haar bezoekers een aantrekkelijk avontuur te midden van gebouwen met een eclectische architectuur, en bronnen en rivieren. Het elegante en eenvoudige Vichy, waar het op een rustige manier goed leven is dankzij een mix van geneugten die op elke straathoek terug te vinden zijn, biedt u ondermeer casino's, paardenrennen, badkuren, lichaamsverzorging, operakunst en Byzantijnse monumenten.
Palais des Sources ... Vichy
Palais des Sources ... Vichy

Verfijning en elegantie

Het franse Vichy kenmerkt zich door haar elegantie verkwikkende karakter. Een bekend product zijn de Vichy pastilles die hun populariteit danken aan keizerin Eugénie. Vichy brengt mensen in vervoering dankzij de kwaliteit van haar kuuroorden, die op een verfijnde manier aanwezig is aan elke mineraalbron, en biedt heerlijke momenten van lichaamsverzorging onder een Byzantijnse koepel.

 

 

Verblijven in Vichy

Een ruim hotelaanbod van hoge kwaliteit, parken en tuinen in overvloed, verzorgde openbare ruimten, een nieuwe ecowijk (in de buurt van het Darragon-stadion), overdekte promenades, mooie winkelstraten of dansgelegenheden aan de Allier... laat u na enkele stappen in een Engelse tuin leiden tot aan de oosterse koepel van kuurcentrum Les Dômes.

 

U bevindt zich in een andere omgeving, waar stijlen en wellnessactiviteiten voortdurend hand in hand gaan, tussen een voortdurende behoefte aan actie en beschouwing.
Avondlijke operavoorstellingen, watersporten die overdag beoefend kunnen worden in het 120 hectare grote sportpark. Vichy is erin geslaagd om ontspannende activiteiten te behouden en te vernieuwen, die vandaag de dag voor iedereen toegankelijk zijn!

 

Een architectonische wandeling

Een wandeling in Vichy voelt als een architecturale reis door Frankrijk. Het architecturale erfgoed is een mix van Byzantijnse, Moorse, Venetiaanse, neogotische, Engelse en art-deco-invloeden.
Wandel vlak bij de keizerlijke chalets langs de Allier. Bewonder voorname herenhuizen, woningen van beroemde figuren, van dichtbij. Neo-Lodewijk-XIII stijl, Vlaamse renaissance en art nouveau: de beschermde villa's van de Rue Hubert Colombier zullen de indruk wekken dat u een enorm lange reis door de eeuwen heen maakt.

 

De opera van Vichy
De opera van Vichy

De opera van Vichy, een beschermd monument waarvan de architectuur een juweeltje is voor de samenklank van de tonen. Zo nodigen wij u uit om u alle operamelodieën voor te stellen in een zaal in Italiaanse stijl met harmonieën van goud en ivoor. In dat unieke, op bloemen geïnspireerde universum kunt u tijdens twee seizoenen voorstellingen bijwonen. In de winter: theater, dans, podiumkunsten en operakunst. In de zomer staan klassieke muziek in al haar genres, concerten, opera's en balletvoorstellingen op het programma.

 

Zei u lekkernijen?

In Vichy zult u ongetwijfeld genieten, en niet alleen met uw ogen.
Rond Jacques Decoret, een sterrenkok uit de Rode Gids van Michelin, proberen de hotels en restaurants, waar de producten van de Allier talloze invloeden ondergaan, elkaar af te troeven in kwaliteitslabels. Een inventieve, overvloedige en vooral lichte keuken! Een groepje beroemde chef-koks nodigt u uit om van het programma "Maigrir à Vichy" (afslanken in Vichy) te komen proeven: Op hun menu's neemt gezonde voeding een centrale plaats in, zonder de smaken en geneugten van de gastronomie van de Auvergne te verloochenen.

 

De paardenrennen kennen geen nachtrust

Op een uitgestrekt domein van 53 hectare is de renbaan van Vichy zowel 's nachts als overdag een belangrijk centrum voor paardenrennen in Frankrijk. Meer dan 300 ontmoetingen per jaar, in draf, in galop en met hindernissen, die opgeluisterd worden met ontvangstsalons, een café-restaurant, een gastronomisch restaurant en een kindertuin voor wie dit spektakel graag met zijn gezin deelt.

Quai d'Allier
Quai d'Allier
Wij raden u de bijzondere intensiteit van de nachtelijke paardenrennen aan, naast twee hoogtepunten in juli: het festival van de draf en de grote week van de galop.

 

Vrij om te kopen, zelfs op zondag

Het met bloemen versierde stadscentrum van Vichy leent buiten en tijdens feestdagen buitengewoon goed voor winkeluitstappen. Langs boomrijke aders, onder de glasramen in art-decostijl en de zuilengangen in smeedijzer, zult u kennismaken met de oude boetieks, dure merken, grote namen, antiquairs, ambachtslui en kunstverzamelingen, tot u een ontspannende pauze neemt om van de snoepwaren te proeven in een theesalon in Napoleon III-stijl dat precies op tijd opduikt.
In Vichy zult u op ieder ogenblik van de kwaliteit van de omgeving genieten, tussen architectuur en natuur, tussen het verleden en het heden, tussen verkwikkende pauzes en herbronnende wellnesspauzes.

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums