.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Moulins

De stad wordt sinds de hertogen van Bourbon tot op vandaag gekenmerkt door creativiteit.
Onlangs werd het Centre de l’Illustration opgericht, dat aan de 50-jarige geschiedenis van de boekillustratie gewijd is. Aan de rand van de Allier kunt u een bezoek brengen aan het CNCS, het Centre National du Costume de Scène, dat een voorraad van 9000 theater- en operakostuums bezit, en zeer uiteenlopende jaarlijkse tentoonstellingen aanbiedt…
Moulins, de prefectuur van de Allier, beroemt zich op de levendige rust van een stad die altijd een hoofdstad van geschiedenis en knowhow geweest is.

Neem aan de rivier de Allier, doordrongen van de zachtheid van de kleuren van de bakstenen en roze zandsteen van de stad, de tijd om van het leven te genieten. Artistieke sporen van de hertogen van Bourbon, toneelkostuums, waterlopen en voorname herenhuizen: alle zet aan tot culturele nieuwsgierigheid, ontdekking en ontspanning.

 

Cathédrale Notre-Dame (kathedraal)

Vindt u deze foto leuk ?

Cathédrale Notre-Dame (kathedraal)

Een rijk architecturaal verleden

Moulins, een "Ville d'Art et d'Histoire" (stad van kunst en geschiedenis), biedt een architecturaal erfgoed waarvan de kathedraal en het beroemde drieluik De Meester van Moulins de pronkstukken zijn.
Moulins is ontstaan in 990 en kende een echte bloei toen de stad van 1327 tot 1527 aan het hoofd stond van het hertogdom Bourbonnais. Overal in Moulins bevinden zich getuigenissen van het mecenaat van de hertogen van Bourbon, een erfgoed dat de gidsen-sprekers van de stad u graag laten ontdekken. Wandel rond in de geplaveide straten van de historische buurt, waar u een mix van vakwerkhuizen, herenhuizen en burgerlijke gebouwen terugvindt. Ontdek de Chapelle de la Visitation, waarvan de uitzonderlijke beschilderde plafonds onlangs gerestaureerd werden. Bewonder de schatten en meesterwerken van de orde der Visitatie in Hôtel Demoret… U hebt het begrepen: Moulins heeft troeven te over die zich openbaren aan wie de tijd neemt om ze te ontdekken.

 

Unieke musea en culturele locaties

Actuele en dynamische kunst: maak de uwe in het Centre de l’Illustration: Het Centre de l’Illustration bevindt zich in het hart van de historische buurt in een prachtig voornaam herenhuis uit de 18de eeuw. Dit initiatief, dat uniek is in Frankrijk, is gewijd aan de jeugdboekillustraties van de afgelopen vijftig jaar. Die illustraties worden om de zes maanden vernieuwd dankzij tijdelijke tentoonstellingen.

 

Centre national du costume de scène (nationaal centrum voor toneelkostuums)
Centre national du costume de scène (nationaal ...

Een ander pronkstuk van het erfgoed van Moulins: het Centre national du costume de scène et de la scénographie:
Zachte verlichting, het uitzonderlijke karakter en de schoonheid van de tentoongestelde kostuums: in het Centre national du Costume de scène in Moulins is alles in het werk gesteld om u optimaal te laten kennismaken met deze vaardigheden, met een voorraad van 9000 opera-, theater- en balletkostuums, een ode aan de knowhow en de schoonheid van het toneel.

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums