.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Montluçon

Op de grens van Les Combrailles, in de Allier, ligt Montluçon. Deze op één na belangrijkste stad van de Auvergne zal u laten uitkijken op de uitgestrekte regio aan het Château des Ducs de Bourbon, vanwaar die laatste zich ontwikkeld heeft. Breng een bezoek aan het architecturale erfgoed en bewonder de hellingen die boven de Cher uitsteken. De vitaliteit van de oude stad, vol oude schatten en gerestaureerd omstreeks 1900, nodigt u uit om haar levensvreugde te delen tussen carnaval en festival.
Château des ducs de Bourbon
Château des ducs de Bourbon

Begin bovenaan op de uitkijkplaats van het Château des Ducs de Bourbon met een blik op de hele stad. Bekijk, verscholen in de mondingen van de Cher, de oude stad vol oude schatten. Daaromheen heeft zich een moderne stad ontwikkeld, een getuige van de industriële revolutie.

 

Een uniek bezoek aan Montluçon

In Montluçon, een "Ville d’Art" (kunststad), is men erin geslaagd om de herinneringen aan het verleden zorgvuldig te bewaren en tegelijkertijd mee te gaan in de veranderingen van de hedendaagse wereld. Ontdek de identiteit van de "middeleeuwse stad" door een wandeling te maken langs een vijftiental beschermde of op de lijst van historische monumenten geplaatste bouwwerken. Het Château des Ducs de Bourbon werd in 1370 gebouwd en steekt uit boven de stad. Het herbergt vandaag het Musée des Musiques Populaires (museum). In de kerken kunt u terecht voor opmerkelijke getuigenissen van hun mecenaat.


De wijk Saint-Pierre, bijvoorbeeld, waarvan de kerk plaats biedt aan één van de mooiste beeldhouwwerken in steen van Frankrijk (het standbeeld van Maria Magdalena, uitgevoerd door Michel Colomb). De vakwerkhuizen of het opmerkelijke Maison Des 12 Apôtres brengen u enkele eeuwen terug in de tijd. In de 19de eeuw onderging de stad een gedaanteverandering door de industriële revolutie: de bevolking vertienvoudigde en de nieuwe wijk "Ville-Gozet" verscheen.

 

Het muziekmuseum MuPop
Het muziekmuseum MuPop
Ga zeker eens kijken naar het Château de la Louvière, een kopie van het Klein Trianon in Versailles, waarin tijdelijke tentoonstellingen plaatsvinden. Kunstliefhebbers zullen vast en zeker ook geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de architectonische bouwwerken in art-decostijl van Pierre Diot, en het Fonds d’Art Moderne dat de grootste hedendaagse kunstenaars onderbrengt in één van de mooiste zalen van de Auvergne.

 

Festivals en evenementen

Laten we ons ten slotte allemaal samen onderdompelen in een feestelijke sfeer. Onder meer twee grote evenementen komen getuigen van de levensvreugde in Montluçon: het carnaval du Boeuf-Villé in de lente en het tweejaarlijkse middeleeuwse festival.

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums