.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Le-Puy-en-Velay: een spirituele stad met heilig erfgoed

Le Puy-en-Velay is een beschermde stad met een ligging die uniek is in de wereld, en een uitzonderlijk heilig erfgoed bezit. Deze stad is een vredig oord dat vaak het toneel is van spirituele ervaringen, en waar het heerlijk herbronnen is. Le Puy-en-Velay is wereldwijd bekend als vertrekpunt van de "Via Podiensis", de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, en is ook een gezinsvriendelijke vakantieplaats in het hart van de Haute-Loire.
Le Puy-en-Velay
Le Puy-en-Velay

Cultuur in Le-Puy-en-Velay

De verhevenheid van Le-Puy-en-Velay wordt versterkt door de culturele kwaliteit van de gebouwen: de Cathédrale Notre-Dame du Puy, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat en een Zwarte Madonna en een kloostergang uit de 12de eeuw herbergt, het hoge standbeeld van Notre-Dame-de-France, de patrones van de stad, hoog neergezet op de Rocher Corneille, de Rocher en Chapelle Saint Michel d’Aiguilhe (82 m hoog).

 

Architectuur in Le-Puy-en-Velay

Le-Puy-en-Velay verleidt ook met haar beschermde oude huizen en architectuur. De stenen en wegen op deze plaatsen stralen knowhow uit. Ze fluisteren u "kennis en geduld" en "eenvoud en beschouwing" in. Het is wellicht om die reden dat Le Puy-en-Velay ook bekend is om haar "handgemaakte kantwerk", een ander bewijs dat de stad nog inspireert tot kalme en eeuwenoude activiteiten, en ze nog in stand houdt.

 

Festivals en activiteiten

Le Puy-en-Velay is ook een actieve stad die alle recreatieve activiteiten met een natuurlijk karakter aanbiedt, in een omgeving waarvan je overal de hoge kwaliteit gewaarwordt. Festivals en activiteiten die op het hele gezin gericht zijn, volgen elkaar op het ritme van de seizoenen op.

 

Fêtes Renaissance du Roi de l'Oiseau
Fêtes Renaissance du Roi de l'Oiseau
De "Fêtes du Roi l’Oiseau" brengen half september duizenden deelnemers en toeschouwers op de been.

 

Bourgondisch genieten

De historische en charmante steegjes die omhooggaan in de richting van de kathedraal, zijn de ideale gelegenheid om een rustpauze te nemen in de talrijke restaurants waar plaatselijke specialiteiten opgediend worden, zoals de A.O.C.-linzen van Le Puy-en-Velay en de beroemde Verveine du Velay, een kostbare likeur met de spijsvertering bevorderende deugden (met mate te drinken).

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums