.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Clermont-Ferrand, Frankrijk:
de culturele hoofdstad van Auvergne

Clermont-Ferrand als bourgonische trekpleister. Clermont-Ferrand is de hoofstad van de regio Auvergne. De stad weet de harten van haar bezoekers voor zich te winnen door de kwaliteit van de omgeving, met haar verrassende uitzichten op de Puy de Dôme (vulkaan) en de Chaine des Puys (vulkanisch gebied). Daarnaast ook door de vitaliteit op het gebied van cultuur, de rockavonden, het festival van de korte film, de voorstellingen, de musea of de sporten, die gezelligheid, vrijheid en gezinsvriendelijkheid combineren. Het goede leven straalt af op deze cultuurstad, waar de geschiedenis altijd aanwezig en actief is.


Een stad aan de voet van de vulkanen......
Een stad aan de voet van de vulkanen......

De geografische ligging van Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligt aan de voet van de indrukwekkende Puy de Dôme, heeft het feestelijke karakter van een regionale hoofdstad. Steden die binnen de tijdruimte van een bezoek de vitaliteit van een grote stad en de mogelijkheid om een frisse neus te halen aanbieden, zijn zeldzaam. In Clermont-Ferrand kunt u terecht voor alle uitstapjes, tochten of wandelingen naar de uitzonderlijke landschappen in de omgeving. In de stad geven goede restaurants, drukke terrassen en winkelmogelijkheden kleur aan een wandeling in de historische kernen Clermont en Montferrand, op ontdekking naar het erfgoed, zoals de Basilique Notre-Dame-du Port (basiliek), een meesterwerk van de romaanse kunst dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat…

 

De kathedraal van Clermont-Ferrand
De kathedraal van Clermont-Ferrand

Dagbesteding

Lanterfant door Clermont-Ferrand’s verkeersvrije straten, tussen heilige architectuur en voorname herenhuizen, die net als de kathedraal bekleed zijn met de sierlijk grijze steen van Volvic. 's Avonds wordt de volumeknop opengedraaid: muziek, voorstellingen, festivals, feestjes, trendy bars…Breng een avond door in "La Coopérative de Mai", een concertzaal die door de programmering nationale erkenning geniet! Gewoonweg het beste uit de hedendaagse muziek, topacts, een uitstekend geluid en een heerlijke sfeer, en dat alles voor bijzonder schappelijke prijzen.

 

Festivals in Clermont-Ferrand

Een ander genre waarmee de stad tot ver buiten de grenzen van Europees-Frankrijk bekendheid verwierf: het Festival du Court Métrage (festival van de korte film). We zijn er fier op dat het "Cannes van de Auvergne" het op één na belangrijkste filmfestival van Frankrijk is, na dat van de sterren op de rode loper.

 

Cultuur proeven

L'Aventure Michelin
L'Aventure Michelin

Zegt u "Clermont- Ferrand", maar denkt u tegelijkertijd aan "Michelin"?

Kent u dan "l’Aventure Michelin"? Een museumruimte van 2000 m² met een scenografisch, chronologisch en thematisch parcours dat het werk van de twee oprichtende broers, het industriële avontuur, de technische en publicitaire innovaties, de huidige stand van zaken en de toekomstvisies beschrijft.

 

Een sportieve hoofdstad

Wat vindt u van het vooruitzicht om in de buurt mee de tribunes te laten daveren in het Parc des Sports Marcel-Michelin, waar u een felle wedstrijd van de ASM Clermont Auvergne kunt beleven, in het hart van één van de mooiste Franse en zelfs Europese rugbyomgevingen?

De rugbyclub, een instelling waarmee de inwoners van Clermont-Ferrand maar daarnaast ook alle inwoners van de Auvergne zich identificeren, net zoals ze dat doen met hun regionale hoofdstad.


ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums