.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Toerisme in Aurillac

Aurillac - een schitterende stad met haar eigen familiekeurmerk

Bent u op zoek naar een pittoresk stadje met toeristische activiteiten voor alle leeftijden? Aurillac verkreeg in 2007 het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’, als blijk van waardering voor haar exquise activiteiten voor jong en oud. In deze gemeenschap worden voortdurend festivals en activiteiten georganiseerd tussen de stad en het gebergte, en kunt u zich verheugen op een gezellige en feestelijke gezinsvakantie. Te midden van zuidelijke accenten en een mix van warme en koude tinten kunt u kiezen uit enkele van de meest uiteenlopende activiteiten die deze schilderachtige stad te bieden heeft.

Aurillac
Aurillac

Volop vertier voor jong en oud

Van shopping trips tot boerderijbezoeken, van voorstellingen tot mountainbiking, Aurillac biedt haar volwassen toeristen een keur aan mogelijkheden. Hebben de kinderen ook behoefte aan wat actie? Het franse heuvellandschap leent zich uitstekend voor mountainbiketochten, en er zijn diverse kindvriendelijke faciliteiten, waaronder een zwem- en recreatiecentrum en een paardenfokkerij.

 

Natuur in Aurillac- Bezoek vulkanen en wilde rivieren

Het stadje ligt nabij de slapende vulkaan Plomb du Cantal, een intrigerend natuurmonument omgeven door gesteenten. Ook liefhebbers van actieve natuurelementen kunnen goed terecht in de nabije omgeving van Aurillac. De wilde rivier de Jordanne is niet ver verwijderd van de Plomb du Cantal.

 

Straattheater
Straattheater

Cultuur in Aurillac

Eenmaal in Aurillac kunt u besluiten om enkel door de karakteristieke kronkelende straatjes te wandelen, maar het stadje biedt haar toeristen nog volop andere kansen om een dagje cultuur te snuiven. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het Vulkaanmuseum en het Museum voor Kunst en Archeologie, waar u van alles leert komt over de geschiedenis van de regio. Heeft u meer interesse in de recente geschiedenis van deze fascinerende stad? Bezoek dan het Festival International de Théâtre de Rue! Dit festival is sinds haar debuut in 1986 een waar begrip voor cultuurfans die houden van performances, voorstellingen, live muziek en informatieve stadwandelingen.

 

Culinaire festiviteiten

Met bezoekje aan één van de diverse restaurants die het stadje rijk is weet u zeker dat u uw smaakpappillen zult verwennen. Voor de echte Bourgondiërs biedt het "Concours des Goudots Gourmands" uitkomst, waarbij kan worden genoten van de beroemde plaatselijke gastronomie die A.O.C.'s, kazen, vleeswaren en andere specialiteiten beslaat.


ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums