.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Het Parc naturel régional (PNR) Livradois-Forez: een overvloed aan flora en fauna

Het Parc Naturel régional (PNR) Livradois-Forez is een zeer indrukwekkend erfgoed, dat u absoluut eens moet gaan bekijken in een decor van pure natuur. Het Parc Naturel du Livradois-Forez ligt op twee uur rijden van Lyon, niet ver van Vichy, Clermont-Ferrand en Le Puy-en-Velay. Het gebied en bestrijkt 180 gemeenten van de departementen Puy-de-Dôme en Haute-Loire. Dit natuurpark is één van de grootste regionale natuurparken van Frankrijk. Het strekt zich uit over meer dan 320 000 hectare en heeft 110 000 inwoners.

De omvang van de bergen, het grote aantal waterstromen en de verscheidenheid aan reliëfvormen hebben bijgedragen aan de hedendaagse schoonheid van de landschappen en de rijkdom van flora en fauna. De grote hoeveelheid aan energie die wordt gegenereerd door de rivieren heeft de ontwikkeling van ambachtelijke kennis in de loop der eeuwen zeer veel goed gedaan.

 

Livradois-Forez in het licht baden
Livradois-Forez in het licht baden

Maak kennis met de ambachten van PNR Livradois Forez

In dit bosrijke landbouwgebied is de plaatselijke bevolking er in de loop der eeuwen in geslaagd om gebruik te maken van de natuurlijke energie van de rivieren. Op deze manier hebben de ambachtelijke en industriële activiteiten gefloreerd, en heeft Livradois-Forez tot ver buiten de geografische grenzen haar reputatie weten te vestigen.

 

Bassin de Thiers

Het Bassin de Thiers, de hoofdstad van de messenmakerij, staat sinds de 14de eeuw in het teken van het mes en vervaardigt 70 % van het in Frankrijk geproduceerde snijgereedschap. In het Pays d’Ambert zijn de erfgenamen van de fabrikanten van koorden en veters uit de 19de eeuw tegenwoordig wereldwijd toonaangevende producenten van elektriciteitskabels, trekkabels, touwwerk voor alpinisme,…


Ambacht en knowhow

Door zijn ouderdom en belang is het Parc naturel régional Livradois-Forez het belangrijkste bekken met een ambachtelijke traditie van de Auvergne. Het park onderscheidt zich door de vindingrijkheid en het aanpassingsvermogen van zijn inwoners. Die laatste zijn erin geslaagd om mee te gaan met de ontwikkelingen van de markt, nieuwe technologieën te integreren en hun technieken onophoudelijk te wijzigen.


Les Hautes Chaumes du Forez
Les Hautes Chaumes du Forez
Volg de "Route des Métiers" (route van de ambachten), die 2003 in het leven geroepen werd en een veertigtal leden telt: kastelen, musea, ambachtslui en hoeveproducenten.

U zult het heerlijk vinden om de route te volgen, op ontdekking uit te gaan, producten te kopen en te praten met mannen en vrouwen die u willen laten kennismaken met hun regio, die er wonen en die u de streek zullen leren waarderen.

 

Langs de volledige Route des Métiers zult u aan de hand van de kastelen, monumenten en musea de getuigenissen van ambachten kunnen bekijken, waarvan de technieken en oudste vormen sinds lang vervlogen tijden overgeërfd worden. Als erfgenamen van deze anonieme kunstenaars bieden de ambachtslui en producenten van tegenwoordig de warmte van gastvrijheid en de kwaliteit van een knowhow ten dienste van producten die tegelijkertijd traditioneel, hedendaags en van hoge kwaliteit zijn, aan.

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums