.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Parc Naturel Régional (PNR) des volcans in de Auvergne: vulkanen zo ver het oog rijkt

Het Parc Naturel Régional (PNR) des Volcans in de Auvergne is het grootste regionale park van Europa werd opgericht in 1977 en is daarmee ook één van de oudste. Het park bestaat uit een enorm gebied dat uit opmerkelijke landschappen en een al even opmerkelijke fauna en flora bestaat, en heeft zijn sterke identiteit ook te danken aan een volledige plattelandsgemeenschap die erin geslaagd is haar knowhow en cultuur te beschermen, en die zich bewust is van de rijkdom en de broosheid van haar omgeving.

De Puy de Côme en de rij vulkanen
De Puy de Côme en de rij vulkanen

De Monts Dômes of Chaîne des Puys

Vanuit het Parc Naturel Régional zijn hun beroemde contouren van ver herkenbaar: meer dan tachtig koepelbergen en kraters, die tussen 100 000 en 7 000 jaar geleden actief waren, staan op bijna veertig kilometer op één lijn! Dit geheel dat uniek is in Europa, steekt uit boven Clermont-Ferrand. Het hoogste punt, de Puy de Dôme (1465 m), werd als een heilige berg beschouwd en is intussen een "Grand Site de France" (mooi plekje van Frankrijk) geworden.


De Monts Dore-Sancy

Dit massief met scherpe reliëfvormen is bezaaid met meren van vulkanische oorsprong en is ontstaan ten gevolge van een bijzonder complexe activiteit tussen vier of vijf miljoen en 250 000 jaar geleden. De geschiedenis van het massief wordt gekenmerkt door de grootste uitbarsting die ooit in de Auvergne plaatsgevonden heeft: een oppervlakte van 100 km² werd met puimsteenlagen bedekt nadat de vulkaan een enorme hoeveelheid as uitgespuwd had!

 

De Monts du Cantal

De erosie van de grootste vulkaan van Europa heeft prachtige valleien gecreëerd. Met een diameter van zeventig kilometer aan de voet is deze vulkaan groter dan de Etna.


Le Lac d'en Haut ... La Godivelle
Le Lac d'en Haut ... La Godivelle
Daar waar de vulkaan op zijn hoogtepunt 3000 m hoog geweest moet zijn, bereikt hij vandaag maar een hoogte van 1858 m met de Plomb du Cantal en 1787 m met de Puy Mary, een "Grand Site de France" (mooi plekje van Frankrijk), meer.

 

Natuurgebieden

Respect voor de fauna en flora, stilte en oplettendheid zijn verplicht in de twee natuurgebieden:

De Vallée de Chaudefour in Chambon-sur-Lac: ontdekkings-uitstapjes vanuit het Maison de la vallée de Chaudefour

• Les Sagnes de La Godivelle in La Godivelle

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums