.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Regionale natuurparken

In de Auvergne heeft de natuur zich van haar meest genereuze kant laten zien en heeft ze ons twee regionale natuurparken geschonken. Twee oases van vrijheid, waar zeldzame diersoorten en een dichte en gevarieerde plantengroei hand in hand gaan. Meer dan door ongerepte gebieden worden de regionale natuurparken van de Auvergne gekenmerkt door redding brengende toevluchtsoorden die ecotoerisme en duurzaam toerisme combineren.
Reizen krijgt zo zijn ware betekenis: het gaat om een echte ontmoeting met een grondgebied en de geschiedenis, de cultuur en de inwoners ervan.

Hier steunt het toerisme op sterke waarden:
kwaliteit van de omgeving, burgerverantwoordelijkheid, openheid en delen.
Maar onze natuurparken houden ons vooral een spiegel voor; door hun evenwicht te respecteren, zorgen ze voor de bescherming van het bestaande, terwijl ze de toekomst voorbereiden.

 

La Chaîne des Puys
La Chaîne des Puys

Le Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne

Het grootste regionale park van Europa werd opgericht in 1977 en is daarmee ook één van de oudste. Het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne is een enorm gebied dat uit opmerkelijke landschappen en een al even opmerkelijke fauna en flora bestaat, en heeft zijn sterke identiteit ook te danken aan een volledige plattelandsgemeenschap die erin geslaagd is haar knowhow en cultuur te beschermen, en die zich bewust is van de rijkdom en de broosheid van haar omgeving.

 

Mountainbiken in het natuurpark Livradois-Forez
Mountainbiken in het natuurpark Livradois-Forez

Le Parc Naturel Régional du Livradois-Forez

Voor natuurlijkheid moet u in het Parc du Livradois-Forez zijn, dat schittert door is om de rijkdom van zijn industriële knowhow, een echt plaatselijk, aangepast, nagelaten, warm, altijd vernieuwend en indrukwekkend erfgoed dat u absoluut eens moet gaan bekijken in een decor van pure natuur.

ook te bekijken

Alle artikelen
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums