.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Saint-Saturnin, Auvergne: een historische parel in Frankrijk

 

Saint-Saturnin is een kleine gemeente in Puy-de-Dome, regio Auvergne. De streek staat bekend om haar culturele erfgoed bestaande uit chateaus en kerken. Saint-Saturnin ligt tussen de kloof van de Monne en de Vallée de la Veyre (dal) in de Auvergne. De gemeente ligt nabij de dorpjes

Saint-Saturnin en historisch erfgoed

In Saint-Saturnin bevinden zich vijf "Eglises majeures" (essentiële kerken) in romaanse stijl. Daarnaast bevindt zich hier ook het 14e en 15e eeuwse Château des Seigneurs de la Tour d'Auvergne, een zeer imposant gebouw waarvan Catharina De' Medici de gastvrouw was. De prachtige romaanse kerk van Saint- Saturnin is samen met de kerk van Orcival de enige die zijn klokkentoren heeft weten te redden van de blinde woede van de Franse Revolutie.

 

Les Plus beaux villages de France

De ‘Plus beaux Villages de France’ is een associatie die is opgericht om het erfgoed van bijzondere dorpjes te behouden. De dorpjes die aangesloten zijn bij deze associatie zijn geselecteerd op hun waardevolle bijdrage aan het franse erfgoed. In totaal zijn er 157 dorpen aangesloten bij de ‘Plus beaux Villages de France, waaronder Saint-Saturnin zelf en Saint-Floret, Montpeyroux en Usson, drie aangrenzende dorpjes van Saint-Saturnin. Vergeet tijdens uw bezoek dus vooral geen bezoekje te brengen aan de nabijgelegen beaux villages de France wanneer u een bezoekje brengt aan Saint-Saturnin!

 

Niet te missen: de romaanse kerk, het kasteel

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums