.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Lavaudieu

Een vredig oord voor de liefhebbers van romaanse architectuur.

De Vallée de Dieu (Lavaudieu) ligt in een ongerepte omgeving en is een buitengewoon middeleeuws dorpje uit de regio Auvergne waarvan het leven zich rond de benedictijnenabdij uit de 11de eeuw afspeelt, en dat wordt doorkruist door het heldere water van de rivier de Sénouire, die door een oude stenen brug overbrugd wordt.

Lavaudieu ... Haute-Loire
Lavaudieu ... Haute-Loire

De kloostergang van het dorp, de enige in de Auvergne die de tand des tijds doorstaan heeft, wordt gekenmerkt door sierlijke zuilen die romaanse bogen, uitgehouwen kapitelen en een eikenhouten zuilengang ondersteunen. De Eglise Abbatiale St André (abdijkerk) heeft een kerkschip uit de 11de en 12de eeuw, en fresco's uit de 14de eeuw…

 

Niet te missen:

De Eglise Saint-André (kerk) waarvan de spits van de achtzijdige klokkentoren ten tijde van de Franse Revolutie afgeknot werd, de romaanse kloostergang, het Musée d'Arts et Traditions Populaires (museum), Le Carrefour du Vitrail (meester-glasschilder)

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums