.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Charroux: meer dan mosterd alleen

Charroux is een charmante gemeente in Allier, Auvergne, gelegen aan de voet van het Centraal Masssief. Het dorpje wordt enerzijds omgeven door imposante gebergten, en kijkt anderzijds uit over de grote vlakten van de Limagne.

Geschiedenis van Charroux

Charroux was in de middeleeuwen een versterkte stad en tevens een belangrijk handelskruispunt. Deze periode reflecteert zich ondermeer in vele de uit steen uitgehouwen voorgevels die het dorp rijk is, een opvallend goed bewaard uitkragend huis met vakwerk, en een uitzonderlijk aantal waterputten.

 

De ingang van het dorp...
De ingang van het dorp...

Charroux’ specialiteiten en attracties

Ondanks haar beperkte omvang biedt het dorpje diverse toeristische trekpleisters. Zo kunnen bezoekers zich ondermeer verheugen op een bezoekje aan Le museé de Charroux of aan het ‘Maison des Horloges’. Op de Rue de la Poulaillerie bevindt zich ‘La maison du Tourisme’, voor vakantiegangers die graag ter plekke pas willen bedenken hoe ze hun dag gaan doorbrengen.
Hoewel het dorpje vele charmes kent, is Charroux tegenwoordig verreweg het meest bekend om de ambachtelijk gemaakte mosterd, ook wel ‘moutarde de charroux’ genoemd. De mosterdzaden worden met een authentieke molensteen vermalen door een ambachtsman.

 

Les Plus Beaux Villages de France

Net als Montpeyroux zelf en Lavaudieu draagt ook Charroux het label ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Dit label wordt enkel toegekend aan de allermooiste dorpen in Frankrijk! Charroux is het enige dorpje in het departement van Allier dat dit label heeft.

 

Niet te missen:

Het Musée de Charroux et de son canton (volkskunsten en -tradities), het Maison des Horloges, La Moutarderie, de Eglise Saint-Jean-Baptiste met de klokkentoren met afgeknotte spits, een bezoek aan het dorp in een open koets…

 

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums