.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Puy-de-Dôme

Wandelingen met uw gezin, overal zuivere lucht, overweldigende landschappen… Uw vakantie is zinvol.

De Puy-de-Dôme maakt indruk met de verscheidenheid en de eenvoudige en intense schoonheid van de landschappen. Dit departement biedt u de kwaliteit van zijn omgeving, natuurgebieden, water, rivieren, dalen, de ronde vulkanen van de Chaîne des Puys (vulkanisch gebied), ingerichte plaatsen die het natuurlijke karakter van twee van de grootste regionale natuurparken van Frankrijk respecteren: het Parc des Volcans en het Parc du Livradois-Forez.

De Puy-de-Dôme, een departement waar het groene toerisme zijn ware betekenis krijgt.

Er zijn aangegeven trajecten aangelegd over een afstand van 5000 km. Ze worden voorgesteld op een eigen website.


De Puy-de-Dôme, een wereld voor tochten
De Puy-de-Dôme, een wereld voor tochten

Op tocht gaan in de Chaîne des Puys (vulkanisch gebied)

De Puy-de-Dôme is onvermijdelijk voor liefhebbers van tochten. Wij hebben aangegeven routes die speciaal op gezinnen met vakantie afgestemd zijn.
Dit departement is ook het uitgestrekte koninkrijk van de liefhebbers van sporten in de volle natuur, die gelijkstaan aan herbronning in gezinsverband, tijdens elk seizoen: mountainbiken en wielertoerisme, skiën, tochten te paard, parapenten, kanovaren, zwemmen, ballonvaren, tochten met sneeuwschoenen, avonturenparcoursen of gewoon nietsdoen, rommelmarkten, opmerkelijke dorpen.

 

De Puy-de-Dôme met uw gezin

Wij bieden u plaatsen voor unieke bezoeken aan: Vulcania, l’Aventure Michelin, de vulkaan Lemptégy … en tal van evenementen voor heel het gezin: Coutellia (Thiers), Europavox, Les Arts en Balade, het Festival du Court Métrage (Clermont-Ferrand), Les Médiévales (Murol), Sancy Snow Jazz. U zult ongetwijfeld een bezigheid vinden die uw kinderen leuk vinden, en die uw vakantie stimulerend en zinvol maakt.
Onze toeristische dienstverleners, die bijzonder veel oog hebben voor de kwaliteit van de ontvangst, bieden u een ruime waaier van verblijven aan: hotels, vakantiehuisjes, gemeubileerde appartementen, campings, toeristische vakantiehuizen, bed and breakfasts, vakantiedorpen, ... voor een zacht prijsje.

 

Het dorp Montpeyroux
Het dorp Montpeyroux

De Puy-de-Dôme: een pronkstuk op het gebied van erfgoed en gastronomie

Ons beschermde architecturale erfgoed bestaat uit hooggelegen dorpen, renaissancekastelen, essentiële romaanse kerken van de Auvergne (Orcival, Saint-Nectaire, Issoire, Notre-Dame-du-Port in Clermont-Ferrand en Saint-Saturnin), kuuroorden (Le Mont-Dore, La Bourboule, Royat, Châtel-Guyon) … Een ruime keuze aan bezoeken die opgeluisterd worden met proeverijen van streekproducten en specialiteiten.

 

De Puy-de-Dôme is dichtbij

De Puy-de-Dôme, in Midden-Frankrijk, is een gemakkelijk bereikbare bestemming om te genieten van een gezonde en authentieke vakantie, voor een lagere prijs.


ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums