.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

De Haute-Loire, een midzomernachts droom voor groene toeristen in de Auvergne

De ongerepte natuur van Haute-Loire

In het departement Haute-Loire vindt u een ideale combinatie van zuidelijke charme met een groene omgeving: warmte zonder hitte, geen lucht-of ander vervuiling, veel water in de vorm van bronnen, meren en rivieren, uitgestrekte vlaktes, harmonie van de reliëfvormen. Een uitstekende manier om dit allemaal te ontdekken is natuurlijk te voet via de ontelbare wandelwegen, zoals o.a. de Santiago de Compostella pelgrims route. Of langs de Loire, hier nog een wilde rivier, die ontspringt aan de Mont Gerbier de Jonc.

Forteresse de Polignac
Forteresse de Polignac

Net zoals de pelgrims vergissen de zalmen er zich niet in : vanuit de Atlantische Oceaan keren ze terug naar de zuivere bronnen van onze rivieren. En deze zalmen zijn te vinden in de rivier de Allier, in van de laatse wilde rivieren in Frankrijk die later in de Loire uitmondt.

 

Een puur karakter

U zult een weekend of vakantie lang kennismaken met onze typische dorpen, waar u grote religieuze heiligdommen en tal van in de loop der eeuwen opgetrokken romaanse kapelletjes zult kunnen bewonderen. Verderop zult u door de door onze stromen en rivieren uitgegraven kloven en langs onze ronde vulkanen, de "sucs", kunnen trekken. Het "zuiden van de Auvergne" is een verrassend gebied waar u ook een bezoek kunt brengen aan de eerste kastelen van de Loire! Wij hebben onze stad "in de bergen", Le Puy-en-Velay, de bijnaam "Le Mont Saint-Michel des terres" gegeven. Het water en de vulkanen liggen aan de basis van het ontstaan van deze heilige plaats, die een vertrekpunt is van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

 

Toerisme in de Haute-Loire

Wij hebben ervoor gezorgd dat ons "zuiden van de Auvergne" voor uw vakantie een plaats is die uitstekend geschikt is om activiteiten in de volle natuur te beoefenen.

Vraag voor uw ontdekkingstochten naar het merk "Respirando". Dit merk biedt de liefhebbers een selectie tochten van hoge kwaliteit aan.

In de Haute-Loire zijn er veel mogelijkheden in het water: zwemmen, wildwatersporten, kanovaren, vissen… Of op het land : te voet of met de mountainbike.


Festival de La Chaise-Dieu (muziekfestival)
Festival de La Chaise-Dieu (muziekfestival)

Familievakanties in Haute-Loire

Geniet het hele jaar door van het gezinsvriendelijk karakter van onze feesten en festivals, van de eigenaardigste via de meer traditionele tot de bekendste: Festival Country de Craponne, het uitzonderlijke Festival de la Chaise-Dieu rond gewijde muziek en de buitengewone reis in het verleden van de Fêtes Renaissance du Roi et l’Oiseau van Le Puy-en-Velay.

 

Fijnproeven in Haute-Loire

De gastronomie met de streekproducten. De recepten worden voortdurend verrijkt door onze grootste chef-koks: de groene linze van Le Puy-en-Velay, worsst en ham, paddestoelen, maar ook meer bijzondere producten: Fin Gras du Mézenc (rundvlees), streekkaas, Vellavia-bier… zonder natuurlijk de beroemde likeur Verveine du Velay te vergeten. Die lekkere dingen willen wij graag met u delen!


Accommodatie

Overal in het groene zuiden van de Auvergne kunt u tijdens uw verblijf rekenen op een hartelijke ontvangst: geniet tijdens uw verblijf in een charmante hotel, herberg, vakantiehuis op het platteland, bed- and breakfast, camping of vakantiedorp van al het schoons dat de Haute-Loire te bieden heeft.


ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums