.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Les Combrailles

Hebt u tijdens uw vakantie behoefte aan zuiverheid? Dan zult u weg zijn van Les Combrailles, waar u rivieren, vijvers, kloven, watervallen, bronnen en fonteinen kunt bewonderen. Wij wachten u op om zoveel mogelijk activiteiten te doen.
U zult genieten van het natuurlijke erfgoed, een mix van authenticiteit en biodiversiteit. Hier weten alle inwoners, die blij zijn dat ze in Les Combrailles wonen, hoe ze u moeten verwelkomen en hoe ze hun verknochtheid aan hun streek moeten overbrengen!
De meander van Queuille
De meander van Queuille

Les Combrailles, een uitgestrekte hoogvlakte met diep uitgesneden dalen en kloven, die bezaaid is met vijvers en kleine vredige gehuchten, is een streek met een ongerepte natuur.
Water, in de vorm van rivieren, vijvers en watervallen, is alomtegenwoordig in Les Combrailles, in het bijzonder in Chateauneuf-les-Bains, een rustig kuuroord dat in de Gorges de la Sioule ligt, een echt vis-, zwem- of watersportparadijs.

 

Natuuractiviteiten

Vanuit de lucht, in een luchtballon, zult u zien dat de kloven, meanders (Queuille dat u absoluut gezien moet hebben) en meren van vulkanische oorsprong (Le Gour de Tazenat) nog beter uitkomen, en dat de monumenten zich van een heel andere kant laten zien.
U kunt ook de paden volgen: te voet, per fiets, te paard, met een span of met een ezel. Er zijn tal van trajecten mogelijk, die idyllische landschappen en erfgoed combineren.

 

Cultureel erfgoed

De geschiedenis is hier altijd al alomtegenwoordig geweest: in de huizen van beroemde figuren (generaal Desaix in het manoir de Veygoux), op de oude verzetsplaatsen, in de musea en de mijnen. Op het gebied van architectuur zult u de bruggen (Menat) en viaducten (Viaduc des Fades), kastelen (Chazeron, Rocher…), kerken, kloosters en molens kunnen bewonderen.

 

Château Dauphin
Château Dauphin

U zult kunnen genieten van de plaatsen die gewijd zijn aan het vulkanisme (Vulcania, Volcan de Lemptégy), aan de flora, aan de fauna of aan de parken en arboretums. Deze rijke en overvloedige natuur heeft grondstoffen geschonken voor de ontwikkeling van de streekproducten die allemaal om ter smakelijkst zijn. De verknochtheid is groot voor wat betreft het respect voor de biodiversiteit en de natuurlijke rijkdommen bij de mannen en vrouwen van Les Combrailles.

 

 

Ambacht en knowhow

Deze handigheid in het uitvoeren van werk komt tot uiting in het ambacht: pottenbakkers, spinners, brandschilders, siersmeden, beeldhouwers, glasschilders: een unieke knowhow, tradities die ook aangetroffen worden tijdens de dorpsfeesten, op markten, beurzen, festivals en concerten, die elkaar het hele jaar door opvolgen!
Of u nu uw intrek neemt in hotels of bed and breakfasts, en of u nu in een vakantiehuisje of op een camping verblijft, u zult bij deze gelegenheid gepassioneerde gastheren en restauranthouders ontmoeten die hun verknochtheid aan Les Combrailles met u zullen delen.

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums