.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Super-Besse in de Auvergne: een modern skigebied in het Centraal Massief

(1350 m / 1850 m)

webcam / kaart

 

Super-Besse is een modern skioord in de Auvergne dat het kwaliteitslabel "famille plus montagne" gekregen heeft. Dit label staat garant voor de grote variatie aan ski- en sneeuwsporten die door de hele familie kunnen worden beoefend. Met ruim 300 sneeuwkanonnen wordt 60 % van het skigebied bestreken.

Afdalingsskiën op de pisten van Super-Besse

Super-Besse omvat een natuurgebied bestaande uit 85 km aan afdalingen, variënd van hoogtes tussen de 1850 en 1350 meter. Met het oog op beginners is onlangs het totale oppervlak aan beveiligde pistes verdubbeld, en voor de meer ervaren skiërs is er onlangs een piste geopend waar uw tijd van boven naar beneden gemeten!

 

Langlaufen in Super-Besse

In Super-Besse bevindt zich ruim 105 kilometer aan goed onderhouden pistes. Deze lopen door de mooiste ongerepte gebieden, waaronder Pertuyzat, Montchal-Madalet en ook de Plaine des Moutons, een bekende laagvlakte.


Eerste skiles in Super-Besse
Eerste skiles in Super-Besse

Wandelen in Super-Besse

Ook bezoekers die overwegen om een wandeltocht te maken door Super-Besse kunnen zich verheugen op een afwisselende vakantie: het gebied kent negen ongerepte, lusvormige routes van 3 tot 10 kilometer waar het toegestaan is om te wandelen.

 

Biatlon

Super-Besse behoort tot één van de weinige skioorden van Frankrijk waar u terecht kunt voor biatlon. Dit is een combinatie van langlaufen en het schieten naar een schietschijf met een karabijn. De gespecialiseerde instructeurs doen hun hobby maar al te graag even aan u voor!

 

Het nieuwe skiën

Super-Besse biedt volop de ruimte voor het bezigen van de nieuwste vormen van skiën. Gasten kunnen terecht bij ondermeer een sneeuwpark, een snowboardcross, een tubingpiste en een sleeruimte. Daarnaast is er ook een sneeuwruimte voor de kinderen.

.

Meer informatie

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums