.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Le Mont-Dore, Auvergne: Ski-plezier voor het hele gezin!

(1350 m / 1850 m)

webcam / kaart

 

Le Mont-Dore is een authentiek, levendig en gezinsvriendelijk skioord in de Auvergne. Het beschikt over een gevarieerd reliëf dat bestaat uit zowel steile hellingen als gemakkelijke pistes, die allemaal toegankelijk zijn. De gezinsvriendelijkheid van Le Mont-Dore schijnt eveneens door in het door het aan haar toegekende kwaliteitslabel "Famille Plus Montagne", dit kwaliteitslabel bevestigt de kwaliteit van de omgeving van dit beschermde gebied, de verscheidenheid van de activiteiten en de knowhow van de aangeboden diensten.

De geografie van Le Mont-Dore

Aan de voet van de hoogste top van de Auvergne, de Puy de Sancy (1886 m), beschikt u over een enorm skigebied van meer dan 85 km, dankzij de open verbinding met het skioord Super Besse. De afdalingspistes van alle moeilijkheidsgraden lopen door de enorme witte vulkaan, om ononderbroken over meer dan 40 km van boven naar beneden te skiën in het gebied.

 

Le Mont-Dore
Le Mont-Dore

Le Mont-Dore en het nieuwe skiën

Voor de nieuwe vormen van skiën beschikt het skioord Le Mont-Dore over een sneeuwpark dat uitgerust is met vlakke rails en afgeschoten ruimten voor Freestyle liefhebbers. De kinderen genieten van rodelbanen die het voor de allerkleinsten mogelijk maken om zich in alle veiligheid te vermaken.


Langlauftochten

De langlauftochten door dit natuurlijke erfgoed vertrekken vanuit het centrum van de Capucin. Dit centrum staat in verbinding met het 284 km lange langlaufgebied Sancy, dat het kwaliteitslabel "Nordique France", de hoogste onderscheiding van dit label, gekregen heeft.

 

Ander vertier in Le Mont-Dore

Na een goed gevulde dag kunt u in de opwinding van de drukke straten en de eenvoudige omgeving genieten van een verscheidenheid van lekkere (gegarandeerde herkomstbenamingen van de Auvergne) en feestelijke geneugten, zoals het onvermijdelijke "Festival Sancy Snow Jazz".

 

Meer informatie

ook te bekijken

Alle selekties
Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums