.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Winter in de Cantal

Als er één seizoen is waaraan de Cantal de bijnaam ‘Land van de uitgestrektheid’ dankt, dan is het wel de winter.

De ruime plateaus die de gletsjervalleien overheersen zijn dan stralend wit. Bevroren watervallen bekleden de steile hellingen. De sneeuw laat zich door de wind ophopen tot duinen. De landschappen doen denken aan de Noordpool en de ruime sneeuwvelden van Groenland. Denk eens aan het geweldige avontuur van het doorkruisen van deze uitgestrekte velden op sneeuwschoenen of latten! En ’s avonds genieten van een welverdiend glas warme wijn bij de open haard van een comfortabele herberg in een dorpje in een vallei…

 

De bergdorpen zijn vertrekpunten voor prachtige langlauf- of sneeuwschoentochten naar de passen Prat de Bouc, Pertus, Serre en de basaltplateaus. In het Cantalgebergte zijn nordic sporten zoals langlaufen en wandelen op sneeuwschoenen ook te beoefenen in speciale nordic parken.

 

Le Lioran
Le Lioran

Le Lioran: wintersportgebied voor kampioenen

Het skigebied Le Lioran is een ideale bestemming voor liefhebbers van wintersporten. Een alpineskigebied van 150 hectaren waarin 42 pistes van in totaal 60 kilometer zijn uitgezet voor skiërs van elk niveau. De skiliften worden zorgvuldig up-to-date gehouden: het transportbestand telt 1 kabelbaan, 1 afkoppelbare stoeltjeslift, 8 stoeltjesliften, 13 skiliften.

Sneeuwkanonnen houden 12 kilometer piste constant op hoog sneeuwpeil. Snowpark, big air, bordercross voor liefhebbers van de allerlaatste sneeuwsporten, en een slalompiste met timer maken van dit skigebied een speelterrein voor kampioenen van diverse pluimage. Voor langlaufers zijn 20 kilometer loipes uitgezet vanuit het keteldal Cirque de Font d’Alagnon en meer dan 75 kilometer vanaf de bergpas Col de Prat de Bouc.

Er is ook aan niet-skiërs gedacht: sneeuwschoentochten, tochten met hondensleeën, sneeuwscooters, quads, beklimmen van bevroren watervallen, rodelbaan, ijsbaan, balneo…

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums