.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Wildwatersporten in de Auvergne met Hervé Pichon

Dankzij de groene landschappen en buitengewoon propere waterlopen is de Auvergne het gedroomde gebied om aan rafting, kanovaren en wildwaterzwemmen te doen.
Hervé Pichon biedt wildwateractiviteiten aan op de Allier, de enige wateroppervlakte die hiervoor in de zomer geschikt is. Hij vertelt ons over de bijzondere manier waarop hij deze recreatieve activiteiten in de Auvergne aanpakt, tussen de ontdekking van het natuurlijke erfgoed en sportactiviteiten.

Hervé Pichon - Gids voor wildwatersporten
Hervé Pichon - Gids voor wildwatersporten

Een op ontdekking gerichte beoefening

"Rafting of kanovaren gebeurt in een ongerepte en beschermde natuur. De ruimte zit niet propvol en profiteert van het feit dat ontspanning en de natuur opzoeken volledig in de mode zijn. Als je geluk hebt, kan je zelfs otters zien! Het decor is bijzonder gevarieerd: met enkele peddelslagen kom je zo van het basalt in het bos terecht.
De trajecten zijn voor iedereen toegankelijk. Het hele gezin kan dus het water op, met name in de maand augustus tijdens de vakantie.
De rivieren van de Auvergne zijn buitengewoon proper, wat een groot voordeel betekent. Overigens is het zo dat de beoefenaars van rafting, kanovaren of kajakken, van zodra ze zich naar de Auvergne begeven, ongetwijfeld terugkeren!"

 

Rafting in de Gorges de l’Allier
Rafting in de Gorges de l’Allier

Rafting, een aantrekkelijke activiteit

"Tijdens elke raftafvaart op de Allier ontdek ik iets nieuws. Rafting is langzaamaan meer in een groenere richting met meer oog voor de natuur opgeschoven. Tegenwoordig is het meer de bedoeling om de landschappen te ontdekken.
De raftvakanties in de Auvergne zijn sterker op toerisme gericht dan in andere regio's. We overladen de rivieren niet met bootjes, omdat we voor een intelligente manier van werken kiezen.
Het beoefenen van deze sport kan ook veel sportiever blijken te zijn, afhankelijk van de hoeveelheid water of de plaats waar er geroeid wordt. De rivieren worden dus een fenomenaal speelterrein. De raft is een echt pleziervaartuig!

Canyoning is een andere zeer gewaardeerde ontspanning. Kanoliefhebbers blijven soms een hele week lang in de Auvergne."

Hervé Pichon

Gids voor wildwatersporten

en bedrijfsleider van de Sportival 43


ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums