.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Wielertoerisme in de Auvergne met Christian Boyer

Christian Boyer, een rasechte fietser uit de Auvergne, kent de fietsroutes in de regio uit het hoofd. Tegenwoordig verkoopt hij fietsen, maar hij beoefent nog altijd zijn passie op de wegen in de Auvergne, met de mountainbike of per fiets. De trajecten, de mountainbiketochten, de verwantschap met de Tour de France: Christian vertelt ons alles over zijn "Auvergne per fiets", van zijn passie voor fietsen tot zijn liefde voor landschappen.

Christian Boyer - Oud-wielrenner
Christian Boyer - Oud-wielrenner

Fietsroutes voor het hele gezin

"Cols, laagvlakten, berglandschappen: welkom in fietsland Auvergne! Hier worden heel wat wielerroutes aangeboden, met tal van fiets- of mountainbikeroutes voor tochtjes met het gezin. 

Wielertoerisme is een uitstekende manier om de Auvergne te bezoeken, en het natuurlijke erfgoed van de regio te ontdekken.

In de Auvergne zijn de mensen het gewend om fietsers te zien... Ze maken deel uit van het landschap! Net als de motorrijders kunnen ze op heel wat sympathie rekenen."

 

Mythische plaatsen van het wielrennen

"De Auvergne is onlosmakelijk verbonden met de legende van de Tour de France. De Puy de Dôme zal voor eeuwig en altijd beroemd blijven voor het duel tussen Poulidor en Anquetil tijdens de ronde van 1964. Tijdens de beklimming waren deze twee kampioenen in een tweestrijd verwikkeld, die onvergetelijke beelden opleverde.

 

Welkom in fietsland Auvergne!
Welkom in fietsland Auvergne!
Vaak zie je wielerliefhebbers de mythische etappes van La Grande Boucle overdoen. De Col de la Croix-Morand, de Puy Mary: de Auvergne, een brok wielergeschiedenis bij elke pedaalslag."

 

Mountainbiken in de Auvergne

"Overal in de Auvergne kan je op tocht gaan met de mountainbike. Freeride, enduro, afdaling: geen beperkingen voor uw mountainbiketochten in de massieven van de Auvergne. Tussen Super Besse, Le Lioran of La Bourboule beschikken de vakantieoorden in de Auvergne over kwaliteitsinfrastructuren, met bikeparks."

 

Christian Boyer

Oud-wielrenner, beheerder van de winkel Culture Vélo Boyer

 

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums