.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Wellness en welzijn in Chaudes-Aigues

Een weldadige, verkwikkende vakantie in de Cantal.

Het zuidoostelijke puntje van het departement Cantal heeft de vorm van een driehoek. In het oosten begrensd door de steile, diepe kloof van de Bès, een plek waar klimsporten hoog in het vaandel staan. De westelijke grens wordt gevormd door de bergen van de Aubrac. De driehoek voltooit zich langs de rivier de Truyère. In dit gebied komt in en rond Chaudes-Aigues het warme bronwater aan de oppervlakte.

Het wellnesscentrum van Caleden
Het wellnesscentrum van Caleden

De meest bezochte bron van Europa

Het kuuroord Chaudes-Aigues staat bekend om het warmste natuurlijke bronwater van Europa. Het water van de Source du Par is maar liefst 82 graden. Door de heilzame werking van dit water is Chaudes-Aigues het enige kuuroord, met overigens een onberispelijke reputatie, dat de Cantal rijk is. Het bronwater komt uit het hart van de aarde, is rijk aan mineralen en verlicht reuma- en artroseklachten.

Het wellnesscentrum van Caleden concentreert alle wellnessactiviteiten rond het warmste bronwater van Europa, dat wordt afgekoeld tot een temperatuur van 33-34 graden zonder de geneeskrachtige waarde te schaden. In een unieke architectuur voldoen watervallen, wildwaterstromen, bubbelbaden, stoombaden, sauna’s, geisers aan de wensen van ieders zintuigen. Het weldadig warme bronwater met verkwikkende mineralen garandeert uren ontspanning in een stressloze omgeving.


Kwaliteitsvol overnachten

Veel accommodaties in het departement beschikken tegenwoordig ook over wellnessfaciliteiten (spa’s, bubbelbaden, …) voor een onvergetelijke, ontspannen vakantie in de Cantal.

Loustal biedt drie residenties in Chaudes-Aigues: Le Castel****, Le Par en Antoine Bros**** naast de brasserie, Le Coin d’Aubrac.

Voor een meer gastronomische belevenis, bezoek de Serge Vieira, een restaurant en hotel dat prat gaat op 2 sterren Michelin.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums