.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Wandeltocht op een vulkaan

Het departement Puy-de-Dôme ontleent zijn naam aan de hoogste top van de Keten van de Puys in hartje Auvergne, midden in Frankrijk. En na een trektocht over de vulkanen van de Auvergne heeft u op deze top een panoramisch uitzicht over de Dômes.

Vulkanen zo ver het oog reikt!
Vulkanen zo ver het oog reikt!

Het Auvergne-vulkanenpark (Parc naturel régional des Volcans d'Auvergne)

Met circa 400.000 hectare beschermd natuurgebied is het Parc naturel régional des Volcans d’Auvergne een waar paradijs voor ecotoerisme in Frankrijk. En de beste manier om dat te ontdekken is wandelend. Doorgewinterde wandelaars kunnen zich uitleven op de Plomb du Cantal of Puy de Sancy, terwijl andere liefhebbers hun hart kunnen ophalen in de Keten van de Puys (Chaîne des Puys).

 

Midden in het vulkanenpark biedt de GR 4 talloze routes die speciaal zijn ingericht voor gezinswandelingen in de Auvergne. Vooral de beklimming van de Puy du Pariou (vulkaan die beroemd is om het Volvic-mineraalwater) is de moeite waard; er zijn houten treden aangebracht om de beklimming makkelijker te maken en de hellingen tegen erosie te beschermen.

 

Kom alles te weten over vulkanen

Midden in de Keten van de Puys kan men in het Vulcania-park spelenderwijs meer te weten komen over vulkanische verschijnselen overal in de wereld.

 

Download de applicatie Auvergne Outdoor

Ontdek Auvergne Outdoor, een applicatie waarmee u thuis wandelroutes op uw smartphone kunt downloaden om deze ter plaatse in de Auvergne te bekijken zonder internetverbinding. Applicatie vooralsnog alleen in het Frans verkrijgbaar.

App Store

Google Play

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums