.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Chaîne des Puys (vulkanisch gebied)
Chaîne des Puys (vulkanisch gebied)

Vulkanen, een schitterend onderdeel van het landschap van Frankrijk

De vulkanen van de Auvergne: slapende reuzen in het landschap van Frankrijk

De vulkanen in de Auvergne zijn een natuurlijke schat die uniek is in Europa. Ze slapen al eeuwenlang, en behoren sinds jaar en dag tot de opmerkelijkste rariteiten in de regio. Ze zijn zichtbaar zover het oog reikt. Dankzij de gestolde lava heeft zich de door de eeuwen heen een adembenemend, ongerept natuurbeeld ontwikkeld. Drie zeer bekende vulkanen zijn de Puy de Dôme , de Chaîne des Puys en de Plomb du Cantal.

De Puy de Dôme

De Puy de Dôme, een beroemde vulkaan in de Auvergne, is 1465 m hoog. Op deze vulkaan bevindt zich een weergaloos uitzichtpunt op de Chaîne des Puys en op de landschappen in de omgeving: een adembenemend vergezicht! Ook de in de kraters ontstane natuurlijke meren zijn een geografische bijzonderheid die u absoluut gezien moet hebben. Sinds 2012
is de top van de Puy de Dôme zowel’s zomers als’s winters te bereiken met het tandwielboemeltje de ‘Panoramique des Dômes’.

 

De Puy de Dôme en de Puy de Pariou
De Puy de Dôme en de Puy de Pariou

De Chaîne des Puys

De Chaîne des Puys wordt gekenmerkt door een unieke rij van 80 koepelbergen en kraters. Deze ronde vulkanen lenen zich uitstekend voor onvergetelijke wandelingen. Liefhebbers van fauna en flora zullen zich vergapen aan de zeldzame en wilde planten en diersoorten.

Het gebied strekt zich uit over meer dan 30 km, en bevindt zich bevindt zich in het hart van het grootste regionale natuurpark van Europa: het Parc Naturel des Volcans d’Auvergne. Geniet van het gevoel van vrijheid tijdens een tocht of een gewone wandeling door dit gebied, en voel u als herboren.

 

De Plomb du Cantal

De Plomb du Cantal heeft een diameter die groter is dan die van de Etna (Sicilië, Italië), en is daarmee de grootste vulkaan van Europa. Ook de Puy Mary (1758m) is één van de toppers van het Franse natuurlijke erfgoed.

 

Tocht op het pad GR400 - Puy Mary
Tocht op het pad GR400 - Puy Mary

Locaties in de nabijheid van vulkanen

In de loop der eeuwen zijn er op de hellingen of aan de voet van de vulkanen dorpjes en later skioorden ontstaan. Een bezoek aan deze buitengewoon charmante dorpen zal in de smaak vallen bij liefhebbers van authenticiteit en idyllische landschappen. Een uitstekende gelegenheid om de groene kant van het Franse grondgebied te leren kennen.

 

Vulkaan-gerelateerde entertainment

Tot slot kunnen zowel volslagen leken als hartstochtelijke liefhebbers in het pretpark Vulcania terecht om een beter begrip te krijgen van deze getuigen van het verleden, met name de vulkanen.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums