.
ZIN IN IETS ANDERS? Ontdek onze vakantietips voor een bezoek aan de Auvergne, met z'n tweetjes of met het gezin arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Vulcania, Avontuur van de Aarde

 

Klaar voor een spannend avontuur in het hart van de vulkanen van de Auvergne? Vulcania is een leerzaam themapark, gewijd aan aardse wetenschappen. Het park ligt in de vulkanenketen Chaîne des Puys en op enkele kilometers van de Puy de Dôme. Leer meer over de wetenschap achter de vulkanen in een verrassende, grappige en interactieve omgeving. Een dag is amper genoeg om alle attracties van Vulcania te ontdekken!

Magma Explorer
Magma Explorer

Hoofdattracties van Vulcania

Bij de ingang van het park kunt u moeilijk de 38 meter diepe krater en de gouden toren missen, het symbool van het park. Onder uw voeten liggen twee verdiepingen vol attracties, waaronder 5D-films, bewegende platforms, interactieve exposities en films. Beleef het ontwaken van de vulkanen van de Auvergne, en rijd de dieptes in van Vulcania of in het hart van de vulkaan!

Buiten ziet u de geiser en zijn waterattracties, en niet te vergeten de Volcanbul: een unieke manier om het plaatselijke landschap te ontdekken in een zelfsturend, door satellieten geleid voertuig. Daarna kiest u het luchtruim in de Balloon des Puys, 150 meter de lucht in voor een uitzonderlijk uitzicht (attractie met toeslag).

Er zijn ook speciale activiteiten en attracties voor kinderen: de verkenningsruimte 'Cité des Enfants', de 'Coin des Expériences' voor kleine onderzoekers, en speelruimtes binnen en buiten. Eindig het bezoek in de boetiek of voor een hap in een van de drie snackbars of de brasserie.

 

Nieuw in 2015 in Vulcania

Elk jaar komt er een nieuwe attractie bij: weer een reden om naar Vulcania te gaan en vaak terug te komen!

Sinds deze zomer reist u 'in de voetsporen van dinosaurussen' naar de Juratijd! Volg het pad rond het park en zie hoe dinosaurussen leefden in hun natuurlijke omgeving, en ontmoet een stegosaurus van 7 meter hoog en een T-Rex van 5 meter!

Dit jaar is er ook een film bijgekomen, 'Eerste Vlucht' - u volgt een gouden adelaar over de vulkanische landschappen van de Auvergne - en een expositie over de door actieve vulkanen veroorzaakte aardverschuivingen.

 

Zomeravonden in Vulcania
Deze zomer zet Vulcania de traditie voort van de verlenging van de openingstijden, zodat bezoekers de magie van Vulcania ook 's nachts kunnen beleven. De avond is gevuld met straattheater, een drakenoptocht en andere speciale evenementen en eindigt met een 20 minuten durend vuurwerk. Ga naar de website van Vulcania voor meer info.

 

Nuttige info (openingstijden, tarieven, ligging)

 

Meer info over Vulcania: www.vulcania.com

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Zoekt naar beschikbare datums