.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Vulcania, Avontuur van de Aarde

Klaar voor een spannend avontuur in het hart van de vulkanen van de Auvergne? Vulcania is een leerzaam themapark, gewijd aan aardse wetenschappen. Het park ligt in de vulkanenketen Chaîne des Puys en op enkele kilometers van de Puy de Dôme. Leer meer over de wetenschap achter de vulkanen in een verrassende, grappige en interactieve omgeving. Een dag is amper genoeg om alle attracties van Vulcania te ontdekken!

Hoofdattracties van Vulcania

Bij de ingang van het park kunt u moeilijk de 38 meter diepe krater en de gouden toren missen, het symbool van het park. Onder uw voeten liggen twee verdiepingen vol attracties, waaronder 5D-films, bewegende platforms, interactieve exposities en films. Beleef het ontwaken van de vulkanen van de Auvergne, en rijd de dieptes in van Vulcania of in het hart van de vulkaan!


Buiten ziet u de geiser en zijn waterattracties, en niet te vergeten de Volcanbul: een unieke manier om het plaatselijke landschap te ontdekken in een zelfsturend, door satellieten geleid voertuig. Daarna kiest u het luchtruim in de Balloon des Puys, 150 meter de lucht in voor een uitzonderlijk uitzicht (attractie met toeslag).
Er zijn ook speciale activiteiten en attracties voor kinderen: de verkenningsruimte 'Cité des Enfants', de 'Coin des Expériences' voor kleine onderzoekers, en speelruimtes binnen en buiten. Eindig het bezoek in de boetiek of voor een hap in een van de drie snackbars of de brasserie.

 

Nieuw in 2016 in Vulcania

Elk jaar komt er een nieuwe attractie bij: weer een reden om naar Vulcania te gaan en vaak terug te komen!

Verken deze zomer de onderwaterdiepten van de vulkanen van de wereld met de ‘Abyss Explorer’. Klim aan boord van een duikboot en ervaar een turbulente duik in de geheimzinnige wereld van onderwatervulkanen en ‘zwarte rokers’!
Nieuw dit jaar is ook de film ‘Tornado Alley’. Volg de regisseur Sean Casey en zijn team cycloonjagers in één van de meest ambitieuze en gevaarlijke wetenschappelijke documentaires waarin ze pogen dit fenomeen beter te begrijpen.  Beleef het spannende avontuur op één van de grootste schermen van Europe – 415 m2 – en laat je omringen door deze monsters van de natuur. Een nog nooit geziene film in Frankrijk!

Zomeravonden in Vulcania

Vindt u deze foto leuk ?

Zomeravonden in Vulcania

En dan reis je terug in de tijd naar de Jura-periode voor de tweede editie van ‘In de voetsporen van de Dinosauriërs’! Volg het pad rond het park en zie hoe dinosaurussen leefden in hun natuurlijke omgeving, en ontmoet een stegosaurus van 7 meter hoog en een T-Rex van 5 meter!

 

Zomeravonden in Vulcania

Deze zomer zet Vulcania de traditie voort van de verlenging van de openingstijden, zodat bezoekers de magie van Vulcania ook 's nachts kunnen beleven. De avond is gevuld met straattheater, een drakenoptocht en andere speciale evenementen en eindigt met een 20 minuten durend vuurwerk. Ga naar de website van Vulcania voor meer info.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums