.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
De streek Velay in de Auvergne
De streek Velay in de Auvergne

Verveine du Velay, symbool van de gastronomie van de Auvergne

De in kegelvormige fles verkochte Verveine du Velay wordt al meer dan 150 jaar gedistilleerd in Le Puy-en-Velay. Ontdek de varianten op deze likeur van citroenverbena, een plant die groeit in de nabije omgeving. Bezoek de distilleerderij en de expositieruimte voor meer achtergrondinfo en proef het eindproduct (natuurlijk met mate!).

Verveine du Velay
Verveine du Velay

Citroenverbena uit de omgeving van Velay wordt gebruikt voor kruidenthee, maar is ook het hoofdingrediënt van de likeur Verveine du Velay. De verbena wordt elk jaar in mei geplant en de struik wordt eind september geoogst, vóór de eerste nachtvorst. Vervolgens gedroogd en met de hand geprepareerd. De andere kruiden, plantensoorten en aroma's uit het recept van de Verveine du Velay worden nauwgezet geheim gehouden.

 

De verschillende varianten op de likeur zijn gebaseerd op gevarieerde samenstellingen, distilleermethodes en rijpingstijden. De groene variant is sterk en fris en dient rechtstreeks vanuit de diepvries geserveerd te worden. De gele is lichter en fijner en heeft een lichte honingsmaak. De 'Extra' is gerijpt met cognac, een rond en vol product.

 

In de restaurants van Le Puy-en-Velay serveert men de Verveine du Velay meestal aan het eind van de maaltijd als digestief en soms bij een dessert in de vorm van een sorbet.

 

Distilleerderij en expositieruimte

Ontdek in een voormalige bioscoop in het centrum van Le Puy-en-Velay de 'Espaces Pagès': een gebouw met een filmzaal, exposities, proeverijen en een boetiek om meer te weten te komen over het bedrijf en de producten. Het hele jaar open en gratis toegang.

Op 10 minuten rijden buiten het stadscentrum ligt de distilleerderij van Pagès, ook open voor bezoek. Open van juni tot september, een uitgebreide rondleiding met uitleg van 45 minuten over de vervaardiging van de Verveine du Velay, gevolgd door een proeverij. De openingstijden en tarieven zijn te vinden op de website.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums