.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Tot boven de wolken van de Auvergne met de Panoramique des Dômes

Maak een ritje in de Panoramique des Dômes, het treintje dat naar de top van de vulkaan Puy de Dôme gaat, een leuke en unieke manier om de Chaîne des Puys en de vulkanen van de Auvergne te ontdekken!

De Puy de Dôme is met zijn top van 1.485 meter het hoogste punt van de Chaîne des Puys, een van noord naar zuid lopend vulkaanketen van 30 kilometer lang met niet minder dan 80 vulkanen. Ter bescherming van dit natuurgebied, geregistreerd als Grand Site de France, maar ook om de top voor iedereen toegankelijk te maken, rijdt er het hele jaar door een elektrische trein naar boven.

 

Het ritje naar de top duurt een kwartier

Vindt u deze foto leuk ?

Het ritje naar de top duurt een kwartier

Op naar de top

De reis van 15 minuten naar de top gaat rond de vulkaan, met een uitzicht van 360° over de omliggende landschappen. Eenmaal boven geniet u van vergezichten op Clermont-Ferrand, de vlakte van de Limagne en de bergen van de Forez in het oosten. In het zuiden ontdekt u de toppen van het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne: de Puy de Sancy en de bergen van de Cantal. De glooiende heuvels van de Combrailles liggen in het westen, en in het noorden ziet u de vulkaankraters van de Chaîne des Puys.

 

De geschiedenis van deze plek

Beide treinstation hebben een documentatiecentrum waar u meer te weten komt over de vulkanen en de geschiedenis en culturele achtergronden van de omgeving. Op de top kunt u niet om de ruïnes van de Gallo-Romeinse Mercuriustempel heen, gebouwd in de 2e eeuw n.C. Een interactieve informatiehoek vertelt meer over de ruïnes. Er zijn gratis audiogidsen beschikbaar.

 

Paragliding rond de Puy de Dôme
Paragliding rond de Puy de Dôme

De berg beklimmen of afdalen

En waarom zou u uw ritje in de Panoramique des Dômes niet combineren met een wandeling tussen de vulkanen? Er gaan twee paden naar de top: de Chemin des Muletiers (Ezeldrijverspad) begint bij de Col de Ceyssat en de Chemin des Chèvres (Geitenpad) bij het treinstation.

Of zoek het hogerop en boek een vlucht bij een paraglidingclub!

 

Nuttige info

Diverse eetmogelijkheden: bij het hoofdstation staat een snackbar die broodjes en frisdrank verkoopt, op de top kunt u smakelijk dineren in de 1911 (gerechten op basis van plaatselijke seizoensproducten) en de Bousset is een bar/café met zelfbediening rond lunchtijd. De overdekte picknickplaats is voorzien van drank- en snackautomaten.

Koop uw tickets online of bij het hoofdstation (aan het loket of uit de kaartjesautomaten). Peuters tot en met 3 jaar mogen gratis mee en er zijn speciale gezinsarrangementen. Zowel de trein als de verschillende gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums