.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Santiago de Compostela als eindbestemming, Le Puy en Velay als vertrekpunt

Santiago de Compostela is een stad in het noordwesten van Spanje. De legende vertelt dat het graf van apostel Jacobus zich hier zou bevinden. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela begint vanaf vier punten in Frankrijk, waarvan er zich één in Le Puy-en-Velay bevindt. Deze gaat dus via de Auvergne door de rest van Frankrijk, om zo Spanje te bereiken. De eerste haltes op deze beroemde pelgrimsroute behoren tot de best bewaarde. Ga op ontdekking uit naar deze authentieke, mythische, symbolische en heilige plaatsen, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Het is in alle eenvoud een historisch beladen tocht die u de mogelijkheid biedt om u te herbezinnen en uw mentale batterij op te laden alvorens u in het daadwerkelijke bedevaartsoord arriveert!

Naar Santiago de Compostela via Le Puy en Velay

In 950 ging de Via Podensis, met één van de eerste pelgrims, Gotteshalk, de bisschop van bisdom van Le Puy-en-Velay, de geschiedenis in als één van de 4 wegen die naar Santiago de Compostela leiden.

 

Le Puy-en-Velay
Le Puy-en-Velay

De relikwieën van Sint. Jacobus

De Via Podensis staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco voor bepaalde delen van zijn traject en voor de kathedraal en het gasthuis van Le Puy-en-Velay. Het is de oudste en meest authentieke van de vier Franse wegen die naar de in het Spaanse Compostella bewaarde relikwieën van Sint-Jakobus leiden. Als u wandelpad "GR 65" volgt, vindt u de eerste bezienswaardigheid bij het verlaten van de stad Le Puy-en-Velay langs de Rue de Compostelle… U zult er één van de mooiste vergezichten op deze unieke stad ontdekken!

 

Château de Polignac

Op de achtergrond ziet u het Château de Polignac (kasteel) en vóór u de oude stad op verschillende hoogtes, met de rotsen Rocher Saint-Michel en Rocher Corneille en de kathedraal als onuitwisbare kenmerken van deze unieke plaats.

 

Rochegude
Rochegude

Val d’Allier in Rochegude

Wat verderop is het uitzonderlijke uitzicht op de Val d’Allier in Rochegude, in combinatie met de indrukwekkende afmetingen van de als een uitzichttoren opgerichte Chapelle Saint-Jacques (kapel), een andere opvallende bezienswaardigheid op de weg. Op de bovendrempel van de deur staat een in steen gegraveerde datum: 1328.

Vervolg de route naar Santiago de Compostela

De aankomst in Saugues, dat in een kom ligt, is een ander hoogtepunt. Het dorp, waarboven het trotse silhouet van de Tour des Anglais (toren) uitsteekt, heeft een bijzonder mooie overdekte markt.

 

Domaine du Sauvage

De vierde en laatste bezienswaardigheid voordat u de Auvergne verlaat om verder te reizen naar Santiago de Compostela: het Domaine du Sauvage. Deze voormalige tempeliershoeve, ongetwijfeld één van de mooiste verblijven voor trekkers op de route, heet u welkom in een mineraal en bijna woestijnachtig landschap, een plaats van wijsheid om u te herbezinnen.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums