.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Saint Pourcain sur Sioule

We nemen u mee naar Saint Pourcain sur Sioule, een schilderachtig stadje in de vallei van de Sioule. In deze prachtige wijnstreek, kunt u proeven van de lekkerste wijnen, zoals de lokale Saint Pourcain wijn, die hier met passie wordt gemaakt.

Saint Pourçain
Saint Pourçain

Wijnproeven in Saint Pourcain sur Sioule

Dit authentieke stadje, in het departement Allier, is de perfecte plaats voor wijnliefhebbers. Vrijwel elke zaterdag en zondag kunt u hier namelijk van de regionale wijnen proeven. Mocht u dus willen weten hoe de lokale Saint Pourcain wijn wordt gemaakt, dan weet u waar u moet zijn. In de avonduren is er plaats voor folkloristisch zingen en dansen. Eind augustus wordt er in dit leuke stadje ook een wijnfestival gehouden. Hiermee wordt het afgelopen seizoen gevierd, en maakt men weer ruimte in de wijnkelders voor de nieuwe oogst.

 

Culturele pracht

Naast wijngaarden kunt u hier veel cultureel erfgoed bewonderen. De Romeinen hebben namelijk veel invloed gehad op de ontwikkeling van dit gebied. De vele kerken en kastelen die je kan vinden in de Allier, onderstrepen dit nog eens.

Cultuur en wijngaarden
Cultuur en wijngaarden

Wanneer u in Saint Pourcain verblijft, moet u eens een kijkje nemen in de kapel van de abdijkerk Sainte-Croix. Hier staat namelijk een beeld van de heilige Monnik Pourcain, naar wie deze stad vernoemd is. Pourcain wist zich in de vroege Middeleeuwen kranig te weren tegen de overheersende Romeinen. Voor getoonde moed wordt hij nog steeds ieder jaar op 24 november herdacht. Let in deze kerk ook eens op de gebrandschilderde ramen en het versierde spreekgestoelte. U krijgt dan een goed beeld van de sfeer, zoals die hier moet zijn geweest. Kunstliefhebbers kunnen overigens in Saint Pourcain hun hart ophalen bij het lithografisch museum.

 

Actief en ontspannen

Lekker wandelen langs uitgestrekte wijngaarden, of meedoen aan activiteiten in de Allier. Saint Pourcain sur Sioule is heerlijk om te verblijven. In het departement Allier zijn ook voldoende activiteiten voor kinderen, zoals dierenparken en themaparken. Maar misschien wilt u liever verwend worden met een schoonheidsbehandeling of relaxen in een natuurlijke warmwaterbron. Op slechts 23 kilometer afstand van Saint Pourcain, ligt Vichy. Hier kunt u heerlijk ontspannen. En nu u hier toch bent, er zijn hier zeer goede restaurants te vinden waar u tegen schappelijke prijzen kunt dineren. Dat ze in Frankrijk kunnen koken, dat hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar dineren bij kaarslicht in de Allier is toch wel heel bijzonder. De Auvergne op zijn best, zullen we maar zeggen. Bon Appetit!

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums