.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share
Lac d'En Haut, Cézallier
Lac d'En Haut, Cézallier

Rivieren en meren in de Auvergne, Frankrijk

In de Auvergne stromen de Franse rivieren zo overvloedig als op geen andere plek in Frankrijk. Dit herbronnende en versterkende water vol leven is terug te vinden in alle denkbare natuurlijke vormen. Het gaat vooral om mineraalhoudend water dat de vorm aanneemt van 109 bronnen, stille meren in oude kraters, rivierbronnen, zuivere en ongerepte rivieren en spektakelrijke watervallen, om te zwemmen, te vissen, watersporten te beoefenen, te kanovaren, te kajakken, aan rafting te doen of gewoon te wandelen.

Zuivere en wilde rivieren

Auvergne is een bron van talrijke rivieren die samenvloeien met tal van stromen en waterlopen van Frankrijk, en wordt vaak ook liefkozend de watertoren van Frankrijk genoemd. Enkele voorbeelden van zeer bekende rivieren zijn de Loire, Sioule en de Allier.

 

De Allier
De Allier

De Allier

De Allier is de laatste grote rivier van Frankrijk waarop zalmen tegen de stroom in zwemmen, om na een reis van 900 kilometer vanuit de Atlantische Oceaan kuit te schieten. De kloof van de Allier, in de Haute-Loire, die beschermd is en waarlangs geen enkele weg loopt, is waarschijnlijk de meest ongerepte van Frankrijk. Wanneer de Allier de laagvlakte instroomt, in het departement met dezelfde naam, blijft de rivier net zo wild en authentiek langs meanders die eilanden vormen, en zo uitgestrekte aanslibbingsvlakten creëren.

 

De rivier de Loire

De Loire ontspringt aan de Mont Gerbier de Jonc in de Ardèche, stroomt in nauwe en ongerepte kloven in de bassins van Le Puy-en-Velay in de Haute-Loire en de Forez, voordat de rivier samenkomt met de Allier.

 

De rivier Sioule

De Sioule ontspringt in het Lac Servières en kronkelt zich een weg tot in het wijngebied van Saint-Pourçain, voordat hij samenvloeit met de Allier. Deze rivier heeft indrukwekkende kloven uitgegraven, wat ter hoogte van Queuille voor een meander met een perfecte kromming heeft gezorgd.

 

Montfermy
Montfermy

Spektakelrijke watervallen

De Auvergne wordt doorkruist door beken en rivieren, en biedt daardoor een grote verscheidenheid van indrukwekkende en verfrissende watervallen. Zoals bijvoorbeeld de Cascade des Salins. De omgeving van deze waterval is uniek. Uniek omdat het spoorwegviaduct dit kunststukje van de natuur tot zijn recht laat komen, en uniek door de verlichting ervan gedurende het volledige zomerseizoen.

 

Meren in de Auvergne

De Franse meren en vijvers in de Auvergne zijn prachtige natuurgebieden die worden gekenmerkt door een verbazingwekkende verscheidenheid. Tijdens uw bezoek aan de Auvergne kunt u ze ontdekken, er in vertoeven of erin zwemmen... Het is een ware verrukking om zich in alle rust te ontspannen, of te vissen!

 

Lac de Guéry
Lac de Guéry

Meren boven op vulkanen

Stille, perfect ronde en diepe meren nemen de kraters in die duizenden jaren geleden uitgegraven werden door indrukwekkende vulkaanuitbarstingen, onderaardse ontmoetingen tussen magma en plassen water.

Om in vrijheid te bezoeken: Lac Servières, La Godivelle (Lac d’en Haut), Lac du Bouchet, Lac de Saint Front, Lac Pavin, Le Gour de Tazenat, enz. (meren).

 

Vulkanische stuwmeren

Deze meren zijn in het midden van een dal ontstaan door de natuurlijke versperring van een lavastroom, zoals het Lac de Guéry op een hoogte van 1244 m, tegenover Le Mont-Dore.

Op andere plaatsen worden talrijke watersportactiviteiten aangeboden op het Lac Chambon en het Lac d’Aydat (meren).

 

De noordse en op zichzelf staande gletsjermeren

Deze relatief zeldzame meren maken deel uit van de diversiteit van de Auvergne. Het Lac de La Crégut (meer) ligt in een noords landschap. Het Lac du Pêcher ligt verscholen in het hart van de bossen van La Pinatelle, omgeven door riet.

De wilde venen omgeven het Lac d'en Bas in La Godivelle en het Lac de Bourdouze.

 

Etang de Pirot
Etang de Pirot

Vijvers van vrijheid

Ontelbaar en open, zoals de beroemde Étang de Pirot et Étang de Saint-Bonnet-Tronçais in het hart van het Forêt de Tronçais (bos). Niet ver daarvandaan boort de Étang de Goule zich in het bos. De Étang de Sault, de wateroppervlakten van Prades en Aubusson d’Auvergne nodigen ook uit tot dromen, tot herbronnende tochten en tot wandelingen die ook kinderen gemakkelijk aankunnen.

 

 

 

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums