.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Restaurants in Ebreuil

Kleine gezellige steegjes, karakteristieke Franse huisjes en een verdwaald kraampje waar je de lekkerste worstjes kan kopen. Deze beelden komen bij ons op, wanneer we denken aan het oude stadje Ebreuil. Wie overigens van lekker eten houdt, en in Ebreuil een restaurant zoekt, doet er goed aan om even verder te lezen. We gaan u namelijk wat leuke tips geven over dit leuke stadje en haar omgeving.

De Middeleeuwen komen tot leven

Ebreuil is een van die typische stadjes in het departement Allier, waarbij het lijkt of de tijd een paar eeuwen heeft stil gestaan. En dat is juist de reden waarom het zo aantrekkelijk is om hier te verblijven. Je waant je in de omgeving, met al die mooie kerken en kastelen, haast in de middeleeuwen. In het stadje treft u bijvoorbeeld de overblijfselen van de middeleeuwse Benedictijnenabdij. Hier zijn nog muurschilderingen te vinden uit de vijftiende eeuw en een spreekgestoelte dat versierd is met Fresco's uit de 12e eeuw. Het is wonderlijk te noemen, dat deze schatten nog bewaard zijn gebleven.

 

De Rivier de Sioule
De Rivier de Sioule

Leuk voor kinderen

Wie de omgeving op een leuke manier samen met de kinderen wil ontdekken, kan bij het office du tourisme het spel 'Les Mondes d'Ogaïa' kopen'. Dit spel gaat over de beschermgodin Ogaïa. Zij waakt, volgens de legendes over de rivier de Sioule. Het is de bedoeling van het spel om toe te treden tot het geheime broederschap van Ogaïa. Hiervoor moet je raadsels in het boek oplossen. Het leuke aan dit spel is, dat je op een speelse manier met de kinderen kleine sfeervolle stadjes en dorpjes aandoet. Zo kom je bijvoorbeeld in: Gannat, Charoux, Echassieres en Jenzat. Dit zijn allemaal van die plaatsen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Een aanrader dus!

 

Natuurlijk is er in deze mooie streek nog van alles te doen. Wandelen, sporten, vliegen met een luchtballon en nog vele andere activiteiten zijn mogelijk. In de vallei van de Sioule zult u zich geen moment vervelen. Maar hoe kan het ook anders, u bent in de Auvergne.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums